Бойко Борисов е заплаха не само за собствеността и живота

...
Бойко Борисов е заплаха не само за собствеността и живота
Коментари Харесай

Борисов е заплаха за националната и европейската сигурност, според Корнелия Нинова

Бойко Борисов е опасност освен за собствеността и живота на 5 млн. българи, а и за националната и европейската сигурност. Това разгласи от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя прочете декларация от името на парламентарната група малко, откакто Народното събрание утвърди договорката за закупуването на изтребители Ф-16 от Съединени американски щати. Преди това депутатите дебатираха към пет часа.

"Зададох запитване до министър-председателя какви ограничения ще предприеме държавното управление за подсигурява на националната сигурност на България и живота, данните и сигурността на всеки българин. Може би предстоящо получих от госпожа Караянчева отвод министър председателят да пристигна и да отговори с причини, че не било в неговата подготвеност. Пълна неистина, тъй като разполагам със заповед на самия министър председател, подписана от него, в която написа, че той е в Министерски съвет дава отговор еднолично за министъра на финансите. Национална агенция за приходите към Финансите ли е? ", попита Нинова и уточни, че в заповедта написа, че министър председателят дава отговор за Държавна организация "Разузнаване ", ДАНС, и Държавна организация "Технически интервенции ".

По думите на водача на Българска социалистическа партия министър председателят дава отговор за тези служби, все пак не било от неговата подготвеност. Нинова уточни, че това е следващия въпрос, който му задава и той все не е способен да каже каквото и да е по която и да е тематика.

"Тук ще ви кажа нещо друго забавно. Г-жа Цвета Караянчева ме препраща към вицепремиера по икономическа и демографска политика и знаете ли за какво? Поне от това писмо за пръв път разбрах, че на Томислав Дончев му е отнето правото да се занимава с електронно държавно управление и е трансферирано на Марияна Николова. Честито, господин Симеонов, вие към този момент отговаряте за електронното държавно управление в България. Моят въпрос не беше за електронно държавно управление, а за национална сигурност ", продължи Нинова. Според нея министър председателят не е способен на тематика национална сигурност.

"Сигурна съм, че сте уверени, че това е най-големият пробив в системата за сигурност, който имаме в последните години. След Агенция "Митници ", ГРАО, Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, на Народното събрание, ЦИК, в този момент и Национална агенция за приходите. Според нас става въпрос за четири неща. Четирите са корупция и несръчност, свързани дружно ", акцентира ръководителят на социалистическата партия. Тя уточни, че близо 2 милиарда лева са изхарчени за електронно държавно управление. Но такова няма евентуално и заради корупция. "Вторият извод за нас е, че става въпрос за безнаказаност и изтощение. Защо безнаказаност? Премиерът явно е шокиран от обстановката. Както постоянно в сериозна обстановка той се скрива и стартира да приказва вицове и лакардии. Единственото, което можа да каже за тази невиждана рецесия, че имаме положителни хакери - вълшебници. Няма нещо по-безумно, по-безотговорно от министър-председател на страна в подобен сериозен миг за всички ни ", продължи с рецензиите Нинова.

Следващото, което тя уточни, е безсилието - Министерство на вътрешните работи почнало с това, че руснак, женен за българка, евентуално сърдит на жена си е решил да отмъсти на Горанов. Бързо тази версия изчезнала. След това младият българин хакер - магьосник бил го направил. "Тази версия бързо изчезна до степен прокуратурата сама да опровергае себе си и да го освободи, тъй като видите ли получили писмо от Национална агенция за приходите, че това, което е изтеглено не е сериозна инфраструктура ", уточни Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че на 5 млн. българи животът им, ЕГН-ата им, парцелът им, колата им, сметката им, заемът, ипотеката им са на улицата. "От през днешния ден има информация, че хакерски уеб страници са почнали да употребяват това. IT експерти изясняват от сутринта, че в този миг някой може да тегли заем от името на всеки българин ", сподели Нинова.

Тя акцентира, че 5 млн. българи са наранени от рецесията в Национална агенция за приходите. "Имали сме доста рецесии, и при ваше ръководство и при наше ", добави соцлидерката. По думите ѝ в никакъв случай не е имало рецесия, в която са наранени всички българи. Нинова уточни, че до момента в който сме живи може да се злоупотреби с тези данни. "Ние сме под опасност ", посочи тя. Според нея има и заплаха за бизнеса, тъй като всичко е на показ. "Конкуренцията може да ви убие за 24 часа ", добави още Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия попита какъв брой европейски компании, опериращи в България, са застрашени. "Мисля, че всички ", означи тя. Според нея цялата обстановка се отразява на Европа.

"Не мислите, че ще ни одобряват в Шенген. Лишихте ни и от тази последна опция. Кога ще забележим Шенген при този пробив в европейската сигурност. Посланието за Европа - държавното управление на Бойко Борисов е опасност освен за собствеността и живота на 5 млн. българи, опасност е за националната сигурност, и за европейската ", сподели Нинова. По думите ѝ на фона на тази злополука безусловно бодряшки и несъответстващо министър-председателят е заречен 10% растеж на прихода.

"Уважаеми българи, преди малко той ви задължи с нови 400 млн., които вие ще плащате и ви дава залъгалката с 10% нарастване на приходите от следващата година. Бойко Борисов се подиграва с живота, с парцелите, с приходите ви, с всичко в този миг ", сподели Нинова. По думите ѝ държавното управление е некомпетентно да подсигурява сигурността.

Лидерът на Българска социалистическа партия се обърна към президента Румен Радев с гледище, с молба да свика КСНС, с цел да забележим кой ще носи отговорност за обстановката с Национална агенция за приходите – и наказателна, и политическа, "и кой ще поеме отговорността да изведем страната от положението, в което ГЕРБ я вкара ".

"Да вземем ограничения да овладеем тази рецесия, въпреки че тя занапред ще се развива. Последиците занапред ще се усещат. Не да цъкате с език и да викате, че не е истина, а да се съберем да мислим по какъв начин да спрем рецесията, по какъв начин да я овладеем, по какъв начин да подсигуряваме на хората, че всичко това, което им причинихте няма да им коства пенсионните осигуровки, приходите ", посочи Нинова.

По думите на лявата лидерка пет часа в Народното събрание се говорело за национална сигурност, национални ползи и политическа отговорност. А през това време отвън постройката на Народното събрание страната била ударена от едно цунами, което наподобява нараства. "Колкото да си заравяте главата в пясъка, то няма да ни подмине. Става въпрос за невижданата рецесия с приключването на персонални данни ", сподели още Нинова, обръщайки се към ръководещите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР