Бойко Борисов е в ситуация да търси най-малко вредния вариант

...
Бойко Борисов е в ситуация да търси най-малко вредния вариант
Коментари Харесай

Политологът Борис Попиванов: Борисов почти няма полезен ход

„ Бойко Борисов е в обстановка да търси минимум нездравословния вид за него, тъй като не е в обстановката да избира по-добрия вид. Това е резултат от логиката на цялото му ръководство. Той сътвори такава обстановка, в която за него съвсем няма потребен ход “, съобщи политологът Борис Попиванов.
„ Предстои дълга протестна вълна, може би с приливи и отливи, само че тази гражданска сила ще сътвори сериозен проблем пред държавното управление. Политическите изходи мъчно към този момент могат да бъдат с палиативни ограничения, с пояснения какъв брой доста е направило държавното управление “, сподели още той пред БНР.

По думите му от Движение за права и свободи са скептични, че актуалният парламент има потенциал и сила да излъчи ново държавно управление в своите рамки.

Според политолога „ за първи път и сини, и червени могат да застанат от едната страна на барикадата “.

„ Ще бъде забавно по какъв начин ще бъде поднесен вотът на съмнение от страна на Българска социалистическа партия, доколко ще успее да събере и политическа, и гражданска сила към себе си, с цел да се открои въпросът за властта като политически, а освен като протестен “.

„ Общото предпочитание на протестиращите да видят оставката на кабинета кореспондира с управлението на Българска социалистическа партия, че държавното управление не е в положение да се оправи с провокациите в страната… Българското държавно управление доста преди митингите изпусна от надзор и икономическата, и здравната обстановка в България… Липсваше ясна тактика за подкрепяне на елементарните хора… Правителството усилва неустойчивостта в страната “, добави той.

Борис Попиванов акцентира, че е значима и новата социална среда на упования, подбудена от новия основен прокурор: „ Очаквания, че е пристигнало време да разкрием проблемите на корупцията по високите етажи на властта. Тези упования в допълнение възбуждат гражданската енергия… Разминаването сред очакване и действителност в допълнение натяга ситуацията. И държавното управление, и основният прокурор са в тежка обстановка, тъй като сътвориха избрани упования, на които не виждам по какъв начин могат да отговорят “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР