Бойко Борисов е твърдо решен да скалъпи нещо като правителство,

...
Бойко Борисов е твърдо решен да скалъпи нещо като правителство,
Коментари Харесай

Новина в Narod.bg: Бойко дава три министерства на ДПС

Бойко Борисов е твърдо решен да скалъпи нещо като държавно управление, с което да докопа милиардите, които идват от Европа по Плана за възобновяване. Източник на Narod.bg изясни, че договарянията за бъдещата тройна коалиция с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия към този момент са в напреднала фаза.

Засега има ясни най-малко три значими министерски поста, които Бойко дава на Движението за права и свободи – на финансите, на труда и обществената политика и Министерство на околната среда и водите с капацитет човек на Доган да вземе и четвърто – земеделското.

За министър на финансите се спряга Петър Пандушев Чобанов, някогашен титуляр на поста и началник на Комисията по бюджет и финанси в последния парламент.

Реклама

За Министерството на земеделието също е гласен претендент от Движение за права и свободи, само че към този момент няма изясненост кой тъкмо да бъде ощастливен с позицията, от която да командва разпределението на 3-4 милиарда лв. на година.

За началник на Министерството на околната среда и водите гербопитеците са подготвени да слагат Джевдет Чакъров, който оглавяваше ресора и при Тройната коалиция с министър председател Сергей Станишев. Другата алтернатива е депутатът Станислав Анастасов, който също е мощен претендент за позицията.

Социалното министерство също е въпрос на сделка – за момента за поста се спрягат две имена – доктор Хасан Адемов от Движение за права и свободи, който отпадна от Народното събрание поради протежето на Мустафа Карадайъ – засуканата Ертен Анисова, и Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.

Атанас Запрянов пък е гласен за министър на защитата. Генералът бе спряган за поста и в проектокабинета на проваления Николай Габровски. До момента се смяташе, че Корнелия напира да сложи собствен боен министър, с цел да може да уволни правилните на Румен Радев фрагменти, само че очевидно сделката върви при нови условия, приключи източникът на Narod.bg.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР