Бойко Борисов е собственик на Левски, въпреки че премиерът отказа

...
Бойко Борисов е собственик на Левски, въпреки че премиерът отказа
Коментари Харесай

Борисов е собственик на ”Левски” дори и да не го иска, твърдят юристи

Бойко Борисов е притежател на Левски, макар че министър председателят отхвърли да одобри джиросаните му от Васил Божков акции. Сделката е едностранна и не се изисква единодушие на приемателя, обясниха специалисти.
" Джирото е едностранна договорка и не се изисква единодушие на приемателя. Достатъчно е оня, който трансферира, да е склонен и да оформи документално волята си, както явно е станало това в тази ситуация, с прехвърлянето посредством джиро. Борисов е притежател, без значение че акциите физически не са при него.
Причината е, че договорката е едностранна, както наследството, и не зависи от волята на оня, на който се трансферират акциите ", това изясни и юрист Грета Ганева пред " Дневник ".
Според нея, " в случай че Борисов не желае акциите, ще би трябвало да ги върне или да ги трансферира на различен. И при двата случая става с ново джиро. Освен това, с цел да трансферира, ще би трябвало физически да одобри и акциите, тъй като на гърба на всяка ще би трябвало да постави автограф, както допускам, че към този момент е сторено с подписа на досегашния притежател ".
" Борисов на процедура към този момент публично е притежател на Левски - съобщи Татяна Дончева, която през последните дни също разяснява тематиката с тима. - Това, че не желае да пипне акциите, е смешно. Криенето в Министерския съвет не те прави по-малко притежател. Проблемите на Левски към този момент са поставени на бюрото му. " Според нея Борисов като всеки различен жител има право да е притежател, само че законът не му разрешава да ръководи клуба. " Сега той може да джироса акциите където желае ", съобщи Дончева.
Подобно мнение изрази и професор Огнян Герджиков. 
Джиpoтo e eднocтpaннa cдeлĸa и нe ce изиcĸвa cъглacиe нa пpиeмaтeля, yтoчни пpoфecopът. Дocтaтъчнo e oнзи, ĸoйтo пpexвъpля, дa e cъглaceн и дa oфopми пиcмeнo вoлятa cи, ĸaĸтo oчeвиднo e cтaнaлo тoвa в cлyчaя, c пpexвъpлянeтo чpeз джиpo. И ĸoлĸoтo дa e eĸзoтичнa cитyaциятa в мoмeнтa, и въпpeĸи чe нямa дoгoвop, cлeд ĸaтo джиpoтo e извъpшeнo c пoдпиca нa Bacил Бoжĸoв, Бopиcoв e тexeн coбcтвeниĸ. Aĸo иcĸa дa ce ocвoбoди oт aĸциитe, нa cвoй peд тpябвa дa ги джиpoca. Πpoцeдypaтa мoжe дa oтнeмe 1 минyтa и 5 ceĸyнди, съобщи той, представен от Фрогнюз.
Такова е мнението и на други адвокати. Вижте тяхната позиция в SportLive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР