Бойко Борисов е синоним за цялата политическа система, за ендемична

...
Бойко Борисов е синоним за цялата политическа система, за ендемична
Коментари Харесай

Германски медии: Борисов няма да си тръгне лесно

Бойко Борисов е синоним за цялата политическа система, за ендемична корупция, за неправда, за подкопаване на демокрацията, за липса на бистрота, за корист с власт и шуробаджанащина, написа " Дер Шпигел ".

Протестиращите в София още веднъж блокираха значими кръстовища, оповестява " Ди Цайт ". Те упорстват за оставка на държавното управление, на основния прокурор и за нови избори. Този път за блокадата оказват помощ пейки и контейнери за отпадък. " Дори да разчистят краткотрайните лагери, ще ги изградим още веднъж ", заявяват протестиращите.

Протестът против тиквите

" Безредици на улицата на тиквите " - по този начин немското списание " Дер Шпигел " озаглавява материала си, отдаден на антиправителствените митинги в България. От един месец няколко хиляди стачкуват всекидневно, а през септември - след края на лятната почивка, се чака да станат и повече, пишат в " Дер Шпигел " и показват, че 60 % от българите поддържат митингите. Около Орлов мост към този момент се приказва за " Улица на тиквите ".

" Тиквата " е прякорът на премиера Бойко Борисов, разяснява изданието. Той е зложелател номер едно и съществена цел на митингите. Името му е синоним за цялата политическа система, за ендемична корупция, за неправда, за подкопаване на демокрацията, за липса на бистрота, за корист с власт, шуробаджанащина и заличаване на околната среда, четем още в немското списание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР