Бойко Борисов е съкрушен от удара Магнитски 2“ срещу неговия

...
Бойко Борисов е съкрушен от удара Магнитски 2“ срещу неговия
Коментари Харесай

Бойко съкрушен от „Магнитски“: Три пъти ходил да се кланя в посолството на САЩ за милост

Бойко Борисов е сломен от удара „ Магнитски 2 “ против неговия финансов министър Владислав Горанов. Това видяха феновете на „ Лице в лице “ по bTV. Тарторът на хунтата настойчиво избягваше да отговори на какъвто и да било въпрос по отношение на глобите с изтъркания трик на всяко запитване да дава отговор с въпрос.

Бойко въпреки всичко се видя заставен да признае, че три пъти е ходил в Американското посолство да проси благосклонност поради изказванията, че и неговото име ще протече измежду корупционерите в „ Магнитски 3 “.

Запитан бил ли е в US посолство тези дни, Борисов сподели: „ Не обичам да си приказвам за срещите, само че тъй като се спекулира. Знаех за „ Магнитски “ преди този момент, бях там сряда, петък и понеделник, тъй като ние имаме доста партньорски задания, които да свършим. Включително и два пъти се срещнах с Джим О’Брайън (ръководител на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати, б.ред.), питах го и за Горанов “, репчи се лидерът на хунтата.

Но премълча какъв е мотивът да е през ден на килимчето пред Херо Мустафа.

Според източник на Narod.bg от средите на ГЕРБ Борисов е правил метани с обещания, че ще поддържа правосъдната промяна с риск да се трансформира във зложелател на Иван Гешев, за който се знае, че е наясно с много нелицеприятни секрети на хората от върховете на ГЕРБ.

Реклама

Бойко употребява ефира на bTV и за следващия плонж с превръщане на палачинката – от зложелател №1 на Румен Радев в този момент Борисов към този момент е бранител на президента.

„ Против съм импийчмънт на президента Румен Радев. Те си го избраха. Ако и тази институция съборим, представете си какво ще стане в България. Затова – в случай че желаят импийчмънт, да създадем държавно управление и тогава президентът ще си е президент, а ние ще си управляваме “, откри нова формула Борисов.

„ Горанов още в първия миг си подаде оставката тогава, не е бил претендент за министър. Но аз бих почнал малко по-отначало. Това, което се случва сега не е единствено покруса, само че и оценка на направеното през последните 2 година “ Така Борисов много непохватно избяга от тематиката с упрекнатият в корупция за над 600 милиона лв. финансист на шайката.

Законът за хазарта не е променян и мисля, че Горанов добре го изясни. Проверката на АДФИ е разпредена от наш министър. Защо законът не беше изменен в този момент, положителни като са управлявали? Какви са приходите и по какъв начин се полза? Имам съмнения, дано го ревизират, затвори тематиката с хазартните схеми на ГЕРБ Борисов.

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков да ни приготви работен документ, който в този момент да гледаме и да утвърждаваме по Закона за правосъдната власт. Партиите, които желаят да поработят върху него, да го създадат в този момент, а в първия ден на Народното събрание Зарков да го внесе и да го подкрепим, изцепи се Бойко като акцентира, че това било негово вътрешно разбиране и Иван Гешев можел да му се сърди, в случай че желае.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР