Бойко Борисов е на посещение във фирма "Нурсан-Локомотив" за производство

...
Бойко Борисов е на посещение във фирма "Нурсан-Локомотив" за производство
Коментари Харесай

Борисов отпуска милиони заради К-19 и призна... НА ЖИВО

Бойко Борисов е на посещаване във компания "Нурсан-Локомотив " за произвеждане на автомобилни кабелни системи и акумулаторни кабели, намираща се в село Люляково, област Бургас.

Премиерът поговори с служащите и ги попита дали са удовлетворени, получават ли постоянно заплати и дали има съкратени.

После пожела от притежателите на компанията да му каже по какъв начин работят ограниченията по програмата 60/40 и дали са удовлетворени.

Изплатените средства са за опазване на заетостта за юли и август. От оповестения от Национален осигурителен институт лист с работодатели излиза наяве, че компания "Нурсан-Локомотив " за произвеждане на автомобилни кабелни системи и акумулаторни кабели получава помощи за най-вече работещи – 893.

"От другата седмица всички компании ще могат да получават сред 50 000 и 150 000 лева с цел да може да изграждате детски площадки или кътове или забавачници. Така родителите, изключително майките, да има къде да оставят децата си да играят и да се социализират, вместо да плачат у дома ", сподели Борисов.

"Отделили сме към 15 млн. лева за това ", сподели министър председателят.

"Още 2 стратегии пускаме. Почти 80 млн. лева ще бъдат ориентирани към дребни и междинни компании, с които да си оказват помощ в отбраната против К-19 ", сподели Борисов.

"Не би трябвало да допуснем затваряне на производства и стопанската система ни да продължи да работи. Вчера Англия изтегли 40 милиарда паунда дълг. Представяте ли си какъв брой доста е това ", запита Борисов.

"Вкарваме тези ограничения, с цел да може хем да се работи, хем хората да са по-сигурни и да не психясват, че ще има затваряне и може да останат без работа. Така ще са спокойни. Подкрепяме компаниите, с цел да може работата да не стопира ", съобщи водачът на ГЕРБ.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР