Бойко Борисов демонстрира играта си, която е съвършено нормална, демонстрира

...
Бойко Борисов демонстрира играта си, която е съвършено нормална, демонстрира
Коментари Харесай

Кольо Колев: Борисов играе правилна игра, усеща накъде духа вятърът

Бойко Борисов показва играта си, която е напълно естествена, показва диалогичност, уточни опциите, къде са били разграничителните линии и по какъв начин е време да се направи нещо взаимно. Това е безспорна вярна игра, при която демонстрира кооперативност и диалогичност. Това ще му носи съответните дивиденти. Със своя политически усет Борисов усеща накъде духа вятъра.

Това разяснява пред Би Ти Ви социологът Кольо Колев.

„ Ситуацията е вследствие на дейностите на всички. Самите гласоподаватели санкционират част от партиите. Това не е първата такава обстановка, тъй че да се изненадаме по какъв начин ще реагират хората, политиците да се изненадват един различен или пък да не знаят какви ще бъдат последствията от техните дейности. Мисля, че вчерашната конференция беше като отговор на изказването, което направи „ Продължаваме промяната “. Свидетели сме на разговор, в който едната страна се пробва да бъде извънредно кооперативна “, съобщи политологът Румяна Коларова.

„ За пети път виждаме по какъв начин когато едни партии се пробват да извлекат оптималната полза от обстановката инкасират оптималната загуба. ПП-ДБ, в случай че търсят оптималната изгода, това за тях ще докара до пагубна загуба “, сподели още тя.

„ Отказът да се сформира държавно управление към този момент не носи нищо, ще инкасира единствено загуби. ПП-ДБ може да изостават единствено във времето в невъзможността си да генерират нов дневен ред. Преговорите са добра опция да разберем какво ще бъде излизането от тази обстановка “, съобщи политологът Христо Панчугов.

„ Опция номер едно е да не се приказва за коалиция, а за договореност за поддръжка на програмно-експертно държавно управление. Не изключвам това да се случи. Малко евентуално обаче наподобява да се направи това сред първите две обединения. Възможността за предварителни парламентарни избори стои. Борисов през вчерашния ден загатна за третата опция – за кабинет на малцинството. Вариантът с ярки партийни лица излиза от вероятните варианти “, уточни политологът Димитър Ганев
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР