Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ...

...
Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ...
Коментари Харесай

Борисов: Има ли вяра, има надежда за бъдещето

Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила даде обещание държавното управление да отпусна половин милион лв. за ремонта на още едно крило на Троянския манастир.

Пред публицисти в светата обител министър председателят сподели, че решение за това ще се вземе на следващия ден. "Догодина за празника Антимовото крило би трябвало да се реконструира до основи и ще бъде направено. Знаете - като кажем нещо, то на следващия ден ще стане ", съобщи Борисов.

Той сподели още, че от една-две години държавното управление се грижи освен за този манастир, а за всички църкви и манастири в България, което по думите му и патриархът може да удостовери - че стотици са направени. "На 10 септември се разбрахме с патриарха и съветския дипломат, в Русе църквата, която я бяха взривили комунистите едно време да създадат Пантеон, в този момент я изградихме отначало ", съобщи още министър председателят. Той добави, че на 10 септември патриархът и русенският митрополит ще осветят църквата, както е канонът.

"Така че за наша огромна наслада през днешния ден на празниците всеобщо българите излизат и почитат вярата и това е добре - има ли религия, има вяра за бъдещето ", сподели министър председателят, който честити празника Успение Богородично на всички българи и им пожела да са живи и здрави. "Бог пред нас, ние след него, това е извънредно прекрасен празник ", сподели още Бойко Борисов. Той беше в светата обител на днешния храмов празник, където се срещна с патриарх Неофит и с игумена на манастира Величкия свещеник Сионий, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР