Бойко Борисов беше посрещнат от председателят на Европейския парламент Антонио

...
Бойко Борисов беше посрещнат от председателят на Европейския парламент Антонио
Коментари Харесай

Борисов: Не може да има мир в Европа, ако всички страни не са обединени

Бойко Борисов беше посрещнат от ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни преди чуването му пред евродепутатите за свършеното по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщи кореспондент на Канал 3.

" Преди 6 месеца заявих от тази естрада ще работи по диалогичен метод. Ще разчитаме на открит разговор с Европарламента, с цел да реализираме повече. Благодаря на всички ви за изключителната поддръжка. Голямо благодаря ", показа Бойко Борисов.

" Постигнахме 45 съглашения, още толкоз затворихме в съвета, с цел да може австрийските сътрудници да ги продължат.Поставихме си 4 съществени целта и постигнахме триумфи по всеки от тях. Най-голям триумф постигнахме по тематиката за Западните Балкани. Не може да има мир в Европа, в случай че всички страни не са обединени ", счита министър председателят.

" Оставям последно, само че то даде старта - съглашението за добросъседство с Македония, с което отворихме тематиката и дадохме старт на присъединението на Македония ", съобщи Борисов. " Видяхме възторг и прагматизъм и във всички останали наши цели. Възстановихме разговора с Турция. Постигнахме огромен прогрес като подобрихме Шенгенската система. И по тематиката с миграцията, Европа е свършила доста и ние се опитахме да дадем нашия принос ", добави Борисов.

" Общото решение следва да бъде взето, за това до ранни зори обсъждахме. Доволни сме, че с нашата работа поставихме основите на едно положително решение ", счита Борисов. " Нашите триумфи са и ваши, тъй като в случай че не работехме дружно, нямаше да се случат. Търсихме консенсус, даже когато имаше огромни несъгласия. Обстановката в Европа е динамична и комплицирана ", сподели още министър председателят.

" Нашите триумфи са и ваши, тъй като в случай че не работехме дружно, нямаше да се случат. Търсихме консенсус, даже когато имаше огромни несъгласия. Обстановката в Европа е динамична и комплицирана ", сподели още Борисов.

" Тероризмът остава съществена опасност. Вярвам, че успяхме да осезаем пулса на събитията и да оставим на Австрия постоянна основа. България ще продължи да гледа напред към Шенген и Еврозоната ", сподели министър председателят.

" Показали сме, че сме резистентен сътрудник. Девизът на председателството беше " Съединението прави силата " и считам, че след 6 месеца сме обединени. Благодаря на всички за съдействието, за това, че първото ни председателство беше сполучливо и България се усеща горделив член на Европейския съюз ", приключи Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР