Бойко Борисов беше избран за член на Комисията по външна

...
Бойко Борисов беше избран за член на Комисията по външна
Коментари Харесай

Борисов стана член на Външната комисия с гласове от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС

Бойко Борисов беше определен за член на Комисията по външна политика, откакто получи 121 гласа " за " на фона на замяна на реплики сред " Възраждане " и Политическа партия.

За размяната му с Вежди Рашидов във Външната комисия гласоподаваха 68 души от ГЕРБ, 27 (от 63) членове на ПП-ДБ и 26 (от 36) депутати от Движение за права и свободи.

Против гласоподава 1 от ПП-ДБ, 6 от Българска социалистическа партия, 5 от " ИТН " и Радостин Василев. Още 27 гласа " въздържал се " пристигнаха от редиците на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

Изборът беше предшестван от тирада на Цончо Ганев от " Възраждане ", който разгласи, че партията няма да поддържа, само че и " няма да отхвърли правото на Бойко Борисов да е член на Външната комисия " - т.е. отхвърли да взе участие в гласуването, по този начин както го направи при избора на Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси.

Атаките му против ПП-ДБ доведоха до реакция на Настимир Ананиев, който подсети на Ганев, че бездействието им при вота за Пеевски на процедура беше гласоподаване в негова поддръжка, тъй като без гласовете на " Възраждане " глобеният по " Магнитски " народен представител нямаше да събере болшинство.

Отцепилият се от Политическа партия Радостин Василев употребява случая, с цел да насочи ехидни мнения по адрес на Борисов, като му предложи да се занимава с " двустранните връзки с Република Испания " (Василев се поправи незабавно след грешката си) - намек към делото " Барселонагейт ", по което Иван Гешев изиска имунитета на някогашния министър председател по подозрения за пране на пари.

Василев се опита да предизвика Борисов за изявление от трибуната, само че по този начин и не получи отговор от редиците на ГЕРБ.

Почти всички останали претенции за разбърквания по комисиите бяха направени по предложение на " Продължаваме промяната ":

Вежди Рашидов (ГЕРБ) стана член на Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите
Кирил Петков и Радослав Василев (ПП) влязоха в Комисията по европейските въпроси
Искрен Арабаджиев (ПП) стана член на Комисията по бюджет и финанси

Константин Бачийски (ПП ) смени Бойко Рашков в Комисията по вътрешна сигурност, а Бойко Рашков става член на Комисия по правни въпроси

Веселин Недев (ПП) влезе на мястото на Искрен Арабаджиев в Комисията по туризъм и на мястото на Костадин Бачийски в Комисията по превоза

Росица Йовкова (ПП) влезе на мястото Йордан Терзийски в Комисията по просвета и медии, а Йордан Терзийски - на мястото на Петър Кулински в Комисията по околната среда и водите

Петър Кулински (ПП) става член на Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта
Бюнямин Хасан (ПП) става член на Комисията по обучение и наукаРадослав Василев стана член на Комисията по районна политика
Веднага след гласуването на промените по комисии, ГЕРБ изиска 30-минутна отмора на съвещанието на Народното събрание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР