Бойко Борисов беше единодушно преизбран за пореден път за председател

...
Бойко Борисов беше единодушно преизбран за пореден път за председател
Коментари Харесай

Борисов към ГЕРБ: "Още имате нужда от куче"

Бойко Борисов беше единомислещо избран отново за следващ път за ръководител на ГЕРБ. Това стана на 7-ото Национално заседание на някогашната ръководеща партия, което се организира в София в неделя. При неналичието на различен претендент всичките 943 делегати в залата гласоподаваха единомислещо той да продължи да управлява партията, без нито един " срещу " или " въздържал се ". Така Борисов, който от 2010 година е водач на ГЕРБ, ще продължи да я оглавява и през идващите четири години.
Новото-старо управление
По време на Националното заседание Борисов беше номиниран още веднъж за лидерския пост от двамата си заместници в партията - Томислав Дончев и Даниел Митов. Бившият вицепремиер от третото му държавно управление съобщи, че предлага за ръководител още веднъж Борисов, тъй като на ГЕРБ са нужни " опит, мощ и водачество ". Митов пък посочи, че в такива комплицирани времена " армията се сплотява към генерала си ".

В същия жанр - че " по време на война командирите не се сменят " Борисов им върна жеста, като предложи Дончев и Митов още веднъж за свои заместници. Постовете си в изпълнителната комисия на ГЕРБ резервираха и досегашните членове на тясното управление на партията.

Това са кметовете на София, Бургас и Стара Загора - Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Живко Тодоров, някогашният ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева, някогашният обществен министър Деница Сачева, някогашният здравен министър Костадин Ангелов, регионалният координатор за София Тодор Кръстев, локалният ръководител на партията в Силистра Тодор Тодоров и някогашният кмет на Пловдив, в този момент народен представител Иван Тотев. Въпреки, че в изявлението си пред делегатите някогашният министър на културата Вежди Рашидов съобщи предпочитание да се пенсионира, той също резервира поста си в управлението на ГЕРБ. В изпълнителната комисия остана и Илтер Бейзатов, наследник на противоречивия някогашен шеф на Североизточното горско държавно дружество Бейзат Яхя.
Реклама
С поста си в управлението на ГЕРБ по нейно предпочитание се раздели само някогашният ръководител на парламентарната група от 44-ото Народно заседание Даниела Дариткова, която отхвърли да бъде номинирана за народен представител на последните парламентарни избори. На нейно място Борисов предложи депутата Делян Добрев.

По сходство на водача, управлението също беше определено с цялостно болшинство от 932 гласа " за " и единствено един " въздържал се ".
Машините са отговорни за неуспеха на ГЕРБ
Борисов не направи доклад за активността на ръководената от него партия през последните четири години. Вместо него отчетът от името на управлението на ГЕРБ прочете кметът на Стара Загора Живко Тодоров. По думите му макар че партията е в съпротива, членската й маса се е нараснала с малко повече от 500 души и към този момент наброявала 98 567 деятели. Тодоров изброи успехите на ГЕРБ на европейските, локалните и парламентарните избори през април, а за загубите на двата изключителни вота през юли и ноември трансферира виновността на

" машинното гласоподаване " и " натиска върху локалните структури на ГЕРБ от полицията ".
Реклама
Изказванията в залата изобилстваха от рецензии към сегашните ръководещи. Вежди Рашидов съобщи, че в " тежка рецесия е целият български народ, а не ГЕРБ ". " ГЕРБ нито се намравунчи, нито се раздели. Г-н министър председател, качвайте се още веднъж на коня и си поведете партията ", прикани той.

Делегатите гласоподаваха и декларация, в която беше записано, че " България се ръководи от държавно управление и ръководещо болшинство, които нямат стратегия, кадрови капацитет и съответни цели ", като ръководещите са наречени " коалиция на омразата ". В няколко точки, с документа се разпорежда на изпълнителната комисия на ГЕРБ и парламентарната група да работи за ново ръководство на страната, да се образуват екипи, които да приготвят антикризисна стратегия за ръководство, да се построи непрекъснато настоящ избирателен щаб, който в къс период да приготви тактика за явяване на предварителни парламентарни избори.
Борисов: Много желаеха да ме сменят
В изявлението си откакто беше избран отново Борисов съобщи, че в началото не бил склонен с част от текстовете в декларацията, само че " изявленията на съпартийците му го убедили да не се съпротивлява ". Единият текст по думите му бил констатацията, че " ни ръководи коалиция на омразата ". Такова определение в изявлението си употребява и Томислав Дончев. " Защо, бе, Томи, за какво би трябвало да ни ненавиждат. Половината от тях бяха на заплата в кабинета на Румяна Бъчварова. За кое да ни ненавиждат - че са яли бял самун по време на ръководствата на ГЕРБ? Какво им направихме, че да ни ненавиждат? ", запита (се) Борисов. Бившият министър председател сподели и, че сигналът за поддръжка на оставката на някогашния министър на защитата Стефан Янев, се е разчел в партията " по доста неприятен метод ". " Едва ли не, че желаеме да подкрепим по някакъв метод това ръководство. И по тази причина се съгласих с изречението за основаване на народен щаб и предварителни избори, тъй като в този парламент няма нищо друго, с изключение на четворна коалиция, която се бори единствено за постове и пари ", съобщи Борисов.

Той насочи и съответни рецензии към вицепремиера Корнелия Нинова, която на няколко пъти съобщи, че има далавера с цената на олиото като упрекна ръководещите, че правят държавна далавера с цената на тока, който се създава в България. След това съобщи, че Българска социалистическа партия не са конкурент на ГЕРБ, тъй като " са ги побеждавали на доста избори ".
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Градове 3 Компании 1 Войната в Украйна 2 Войната в Украйна 3 Компании 1 Войната в Украйна 2 Компании 3 Градове Реклама
Без да загатва имена, Борисов разгласи пред делегатите, че " доста желали да го сменят " като водач на ГЕРБ. " Много им се щеше дворът да остане без овчарско куче и се направиха доста опити. ", сподели той и благодари на хората от управлението на партията. " Още имате потребност от мен. Много са подли, доста са зли още...дет се вика имате потребност от куче. ", заключи най-после Борисов.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Велина Господинова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР