Бойчо Величков е бил освободен под гаранция от 2000 лв.

...
Бойчо Величков е бил освободен под гаранция от 2000 лв.
Коментари Харесай

Арести след боя на мача Локо Сф-Хебър, МВР даде брифинг с интересни подробности

Бойчо Величков е бил освободен под гаранция от 2000 лева след багра на трибуните на стадиона в квартал " Надежда " по време на мача на Локомотив (Сф) против Хебър.

Спортният шеф на " железничарите " е с повдигнато обвиняване за причиняване на лека телесна щета, твърди bTV.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Ивайло Иванов и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев дадоха брифинг. Иванов удостовери информацията, че измежду арестуваните е изпълнителният шеф на " железничарите " Бойчо Величков (на снимката).

" Отговорността за реда на мача и опазването на публичния ред носят отговорниците в клуба-организатор. Парадоксално е, че в тази ситуация на стадион " Локомотив " уредникът е и основател на случая. В 16:20 часа на 30-ти ноември има подаден сигнал на телефон 112. Веднага са пренасочени екипи, които отиват на място. Там са открити и потърпевшите лица. Това са формалните лица от ФК Хебър, незабавно е стартирано да се работи с тях.

Установени са петима лица. Призовани са две лица във Второ РПУ, другите трима са издирени и доведени в същото полицейско ръководство. На всички е наложена мярка задържане за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, след което материалите са докладвани в прокуратурата. Образувано е досъдебно произвеждане по член 131 от Наказателен кодекс за причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди. Направени са и съответните съдебно-медицински експертизи.

Повдигати са обвинявания на трима от лицата, потвърдена е тяхната съпричастност. Паричната гаранция на едното лице е в размер на 2000 лв., на другите привлечени лица е по 1000 лв. ", разкри старши комисар Хаджиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР