Боят между фенове на Ювентус и Аякс по холандските улици,

...
Боят между фенове на Ювентус и Аякс по холандските улици,
Коментари Харесай

Холандци се били на страната на феновете на "Юве" срещу "Аякс"

Боят сред почитатели на " Ювентус " и " Аякс " по холандските улици, който предшества конфликта сред двата футболни отбора от четвъртфиналите на Шампионската лига, е бил плануван авансово, а на страната на " гостите " са се били и локални ултраси. Това твърди италианското издание " Кориере каузи сера ".
Сблъсъци и доста задържани преди " Аякс " - " Ювентус " (ВИДЕО) Батални подиуми преди четвъртфиналната среща от Шампионската лига
Според италиански делегат в Холандия, където се игра мачът, приключил 1:1, спорът не е жарък от ултрасите на " Юве ", а от последователи на локалния " Деен Хаг ".



Фракциите на холандците и италианците са близки. Местните последователи пък са във омраза с почитателите на " Аякс " от дълги години. Според италианското издание, последователи на " Деен Хаг " са се внедрили в мирния митинг против скъпите билети на почитателите на " Юве ", който е прераснал в всеобщо сборичкване.

След намесата на полицията и потреблението на водни оръдия и сълзотворен спрей, тълпата беше разпръсната и до по-сериозни пострадвания не се стигна.

Снимка: Reuters

120 италиански почитатели бяха арестувани след багра. У тях бяха открити ножове, железни палки и пикантен спрей. Всичките те са освободени с изискването незабавно да се върнат в родината си и да не участват на мача.

Реваншът сред двата отбора, който ще дефинира полуфиналиста в най-силния европейски клубен шампионат, е на 16 април.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР