Боян Йоргачевич определено е един от бившите чуждестранни футболисти на

...
Боян Йоргачевич определено е един от бившите чуждестранни футболисти на
Коментари Харесай

Боян Йоргачевич: Феновете на Левски отново показаха какви големи души притежават

Боян Йоргачевич несъмнено е един от някогашните задгранични футболисти на Левски, които генерират най-голяма обич от страна на " сините " почитатели. В тези размирни времена, Йорга отдели от времето си, с цел да поговори за протичащото се в тима на сърцето му пред сътрудниците от " Топспорт ". Той е впечатлен от дейностите на последователите, които оказват помощ безкористно за финансовото стабилизиране на гранда.

Йоргачевич мощно се надява, че вековниците могат да побеждават с Купата на България през този сезон, като похвали наставника Петър Хубчев за работата му в клуба.

Бояне, осведомен ли си с финансовите проблеми на Левски? Разбра ли за невижданата акция на " сините " почитатели, които към този момент събраха над 1 млн. лв. за обичания си клуб?

-Нормално е да съм осведомен с финансовите проблеми на Левски. Не ми харесва цялата тази обстановка. За кой ли път обаче се появи с какви почитатели разполага тимът на Левски. Те още веднъж демонстрираха какъв брой огромни души имат и какъв брой доста обичат отбора. Демонстрираха, че са единствени на този свят. Нагледно демонстрираха каква е химията сред тях и Левски като клуб, та даже и институция. Нещо такова е невиждано по целия свят.

Трябва поддръжка от всички някогашни футболисти на Левски, даже и тези единствено с един сезон. Според мен, в случай че си бил един ден или 10 години на " Герена ", си предназначен наложително да окажеш помощ на тима. Сега, когато се намира в сложен интервал, всички би трябвало да му подадем ръка. Няма значение дали с финансово подаяние или закупен билет, само че наложително всички би трябвало да се обединим в едно и да оказваме помощ на клуба в този момент, когато е мъчно.

Левски съумя да отстрани Лудогорец в трагичен четвъртфинал за Купата на България. Може ли съгласно теб отборът да се бори за националното отличие през този сезон?

-Знам, че Левски съумя да в профил Лудогорец в шампионата за Купата на България. Цялото мое сърце желае най-накрая, след толкоз доста години, Левски да завоюва някакъв трофей. Няма значение дали шампионската купа, или Купата. Живея за деня, когато тимът ще реализира подобен триумф.

Как ти се вижда играта на тима под управлението на Петър Хубчев?

-Треньорът Хубчев е доста добър експерт. Това се видя и по време на работата му в националния тим на България. Много одобрявам този човек, тъй като знае какво прави. Има тактика, има проект. Мисля, че в случай че получи нужното време и остане в Левски няколко сезона, ще реализира огромни триумфи.

Може ли да отличиш някой от сегашните футболисти, които да ти вършат най-голямо усещане?

-Не ми харесва да се подчертавам напълно върху едно име от сегашния състав на Левски. Това е подобен тим, че всеки би трябвало да има сърце и душа, и да бъде добре осведомен с това за какъв клуб играе. Ситуацията е такава, че всеки би трябвало да играе за колектива. А в края на сезона този колектив самичък от себе си ще избере кой е най-хубавият измежду тях. Много ми харесва, че Живко Миланов още веднъж носи екипа на Левски. Този човек има огромно сърце! Завършен футболист, който е безпределно необходим на тима. Няма значение на какъв брой години е. Този човек е същински експерт. Харесва ми неговото " синьо " сърце. Това, че даже е единствено в съблекалнята на тима, съгласно мен окуражи по-младите му сътрудници да се раздават на 100 % по време на мачовете.

Отборът има прелиминарен контракт със стража на Цървена звезда - Зоран Попович. Запознат си от близко с неговите качества. Може ли да помогне този вратар на " сините "?

-Запознат съм, че Левски има прелиминарен контракт със Зоран Попович. В момента аз съм треньор на това момче в Цървена звезда. Познавам го още и от преди този момент. Мисля, че от Левски не са сбъркали с избора си на този вратар. Той има отлични както футболни, по този начин и човешки качества. Това е верният избор на " сините " да вземат един подобен футболист, който ще им донесе качество и успокоение под рамката. Говорил съм с него по тематиката. Много е щастлив, че ще бъде част от Левски. В момента е като " звяр ". Подготвен е на доста високо физическо равнище. Технически също. Има душeвността да пази за доста огромни тимове. Според мен няма да има никакви проблеми с акомодацията си в клуба и да поведе Левски към купата.

Ще ни разкажеш ли какво се случва с теб след края на футболната ти кариера. Как се стигна до влиятелното ти предопределение в първия отбор на Цървена звезда?

-След като сложих завършек на кариерата си в Левски, незабавно започнах да се занимавам с моята частна футболна академия и фитнес център в дребен град, който се намира наоколо до Белград. Имам над 200 деца. Веднага по-късно започнах работа като треньор на вратарите и в юношеските гарнитури на сръбския народен тим. Рад (Белград) беше идващото ходило за мен, където работих в първия отбор. Нужно е да отбележа, че точно оттова стартира и кариерата ми като футболист. Там работих година, след което още веднъж се подчертавах върху работата си с доста вратари в моята частна академия. После пристигна и предлагането на Цървена звезда да бъда координатор в ДЮШ на клуба. Там бях по-малко от година и преди месец към този момент бяха притеглен в щаба на Деян Станкович в първия отбор. Работя добре с вратарите на Звезда. За момента всичко е тъкмо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР