Боян Вачев, който причини инцидента със сръбската петкратна участничка в

...
Боян Вачев, който причини инцидента със сръбската петкратна участничка в
Коментари Харесай

Задържан е Боян Вачев, който причини инцидента на Софийския маратон |

Боян Вачев, който аргументи случая със сръбската петкратна участничка в олимпийски игри лекоатлетка Оливера Йевтич по време на Софийския маратон, е бил задържан. Той е бил извикан да даде показания в Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, само че след това е бил арестуван. Вероятно ще му бъде повдигнато обвиняване за нанасяне на лека телесна щета и хулиганство, заяви бТВ.

Вачев популяризира позиция до медиите, в която твърди, че сблъсъкът не е бил тенденциозен и отхвърля да е имало користни подбуди за стореното.

" Замесихте името ми в голям брой хипотези за предумишлено нахлуване над състезател, желая да употребявам правото си на отговор като подчертая, че сблъсъкът не е бил тенденциозен и не съм имал користни цели. Не познавам персонално потърпевшата
Оливера Йевтич и искам да употребявам високата Ви естрада, с цел да поднеса искрените си извинения към нея и околните ѝ за породената контузия, която в крайна сметка я е попречила да вземе пълноценно присъединяване в мероприятието.

Обществените подозрения, че съм бил финансово стимулиран от трето лице са напълно погрешни и надълбоко ме засегнаха, а четейки безбройните послания, отправени към мен в обществената мрежа, не считам, че съм заслужил цялата тази дигитална инквизиция. Много скърбя за злополучната обстановка и апелирам всеки разгневен от фрагментите за момент да се сложи на мое място и да разбере, че адреналинът беше доста висок, като в композиция с метеорологичните условия и липсата на професионален опит не беше мъчно да изиграе основна роля в некоординираните ми дейности при старта, довели до случая, за чиито мащаби разбрах дълго откакто се случи.

Надявам се за в бъдеще уважаемата организация на Маратон София да съобрази разликата в уменията на дилетанти и
експерти, разделяйки ги и давайки стартово преимущество на по-слабите.

Желая бързо възобновяване на сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни състезания за в бъдеще на всички ", написа в позицията на Боян Вачев.

Самата Оливера Йевтич разяснява, че не счита постъпката да е подбудена от конкуренцията и по-скоро има вяра във феърплея.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР