Боян Расате публикува в личния си профил във Фейсбук декларация

...
Боян Расате публикува в личния си профил във Фейсбук декларация
Коментари Харесай

Боян Расете: Смъртта на Емил Крумов в ДАНС не е ”трагичен инцидент”

Боян Расате разгласява в персоналния си профил във Facebook декларация на Главното водачество по отношение на гибелта в постройката на ДАНС на Емил Крумов. Ето какво написа Расете:
Декларация на Главното водачество по отношение на гибелта на Емил Крумов

Вчера 27. 01. 2020 година в медийното пространство беше публикувана информация, че мъж се е самоубил в постройката на ДАНС. Същият бил член на Управителния съвет на Български Национален Съюз.

Случилото се по-късно беше несъмнено като „ драматичен инцидент”.

Няколко часа по-късно беше спусната спомагателна информация, че лицето било „ съществено въоръжено”. Полицаите намерили у него револвер със заличени номера и два пълнителя.

В тази връзка Главното водачество на Български Национален Съюз смята, че към гибелта на Емил Крумов има прекалено много неясноти, които будят паника и подозрение.

Емил Крумов, гражданин на град Перник, е наш дълготраен член. Той е мирен, спокоен и добър. Никога не е взел участие в вълнения, не е задържан и не е нападателен по темперамент. НИКОГА НЕ Е ПРИТЕЖАВАЛ ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ, а още по-малко е показвал признаци, че желае да постави завършек на живота си.

• Категорично се противопоставяме на внушението, което беше показано в медиите, че Емил Крумов „ евентуално е възнамерявал нахлуване над чиновници на ДАНС”?!

• Категорично не имаме вяра, че Емил Крумов е бил въоръжен и още по-малко, че е влезнал въоръжен в региона на ДАНС!

• Не намираме никаква логичност и отговор на въпроса „ Защо му е да носи със себе си химикалка със сачма в случай, че е въоръжен с револвер с два пълнителя”?!

• Няма логичност и в „ желанието му” да извърши нападение против чиновници на ДАНС, само че вместо това да простреля себе си, освен това не с револвера си, а с химикалка?!

В тази връзка изричаме подозрение, че събитията към гибелта на нашия член Емил Крумов са тъкмо такива, каквито ни бяха показани!

Главното водачество на БНС желае среща с управлението на ДАНС, на която да ни бъдат дадени неопровержими доказателства, включително и записи от камерите за видеонаблюдение, които да изяснят въпросите към гибелта на Емил Крумов.

До даването на такива доказателства ще считаме, че гибелта на Емил Крумов не е „ драматичен инцидент”, и още по-малко инцидентен акт на обезумял, който е решил да постави завършек на живота си!

До даването на такива доказателства ще считаме, че Емил Крумов е умрял при съмнителни условия, които не изключват той да е бил погубен в постройката на ДАНС.

Освен това считаме, че сме в правото си да уведомим както интернационалните медии, по този начин и интернационалните правозащитни организации, занимаващи се с правата на индивида, с цел да сме сигурни, че събитията към гибелта на Крумов няма да бъдат потулени, а ще бъдат съответно разследвани и обществено оповестени.

28 януари 2020 година
гр. София

За Главното водачество на БНС:

Боян Расате

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР