Боян Чуков, ФейсбукВиктор Орбан взе участие във фестивала Tusvanyos (18-23.07)

...
Боян Чуков, ФейсбукВиктор Орбан взе участие във фестивала Tusvanyos (18-23.07)
Коментари Харесай

Боян Чуков: Смущава ме прогностична карта, на която България е лишена от голяма част от Черноморието

Боян Чуков, Facebook

Виктор Орбан взе присъединяване във фестивала Tusvanyos (18-23.07) 2023 г в Румъния. Унгарският министър председател по време на фестивала направи шокиращо изказване. Той обществено съобщи, че главното наличие на понятието " западни полезности " включва три основни акцента: миграция, ЛГБТ и война.

" Е, би трябвало да кажем, че Европа през днешния ден е основала своя лична политическа класа, която към този момент не носи отговорност и към този момент няма никакви християнски или демократични убеждения. И би трябвало да кажем, че федералното ръководство в Европа докара до една безотчетна империя. Нямаме различен избор ", акцентира унгарският министър председател.

Речта на Виктор Орбан на фестивала в Румъния има мощна геополитическа проекция. Той намерено загатва, че Европейски Съюз е в развой на разпад. Предстои преформатиране на Стария континент.

Виж картата! Контролът на устието на река Дунав е стратегическа цел на Москва. Ако руснаците осъществят своите геостратегически планове, то те ще свържат Централна и Източна Европа с основния за Кремъл интернационален транспортен кулоар Север-Юг. Последният обслужва търговията сред Русия, Турция, Каспийския басейн, Иран и Индия. Транспортният кулоар Север-Юг и китайският стратегически план " Един пояс, веднъж " взаимно се допълват.

Вероятно Виктор Орбан знае нещо, което ние не знаем. Промените, за които загатва унгарският министър председател, касаят освен Будапеща. Те имат директно отношение към Прага, Братислава, Букурещ, София, Любляна, Загреб, че даже и Виена.

Предстоят промени в Източна Европа. Засега е прекомерно мъчно да се вършат точни ешалонирани във времето прогнози. Само лимитираните ментално не желаят и не могат да видят идните тектонични промени към нас. Връщане към света, в който живеехме преди време, няма да има. Мен персонално ме смущава прогностичната карта, на която България е лишена от една забележителна част от своето черноморско крайбрежие.

Алекс Крайнер, анализатор и някогашен управител на хедж фондове, основан в Монако, написа на 31 юли 2023 година следното за Европейски Съюз:

" Отвъд лъскавата фасада структурата на Съюза е прогнила до основи. Тя се основава на отровен юридически кодекс и се ръководи от администрация от безотчетни, некомпетентни и изцяло корумпирани апаратчици. Като подобен Европейски Съюз освен не съумява да извърши стремежите на народите на Европа, само че става все по-потиснически в опитите си да им заповядва за тяхната преданост и послушание. Резултатът е възходяща вълна от популизъм във от ден на ден и повече страни членки, някои от които към този момент намерено демонстрират, че им е писнало от целия фарс и евентуално приготвят излизане (от Евросъюза) в близко бъдеще ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР