Боян Чуков, ФейсбукТази сутрин гледах по Нова телевизия и по

...
Боян Чуков, ФейсбукТази сутрин гледах по Нова телевизия и по
Коментари Харесай

Боян Чуков за Гройсман и Москаленко: След такива изяви броят на русофилите в България се увеличава

Боян Чуков, Facebook

Тази заран гледах по Нова телевизия и по БТВ изявленията с украинския министър председател и украинския дипломат в България. Ако излезем от прочувственото ни положение и се опитаме да погледнем умерено и аналитично на потребления от двамата агитационен разказ, можем да стигнем до следните няколко извода.

Първи, двамата употребяват изразителност, която изобщо не регистрира настроенията в българското общество като цяло. Този метод на говорене е подобаващ за украинското население най-много в западна Украйна и преди 24 февруари.

Второ, и двамата употребяват моралистичен разказ, който поради българския темперамент не носи особени дивиденти.

Трето, във връзка с Путин се употребява мощно нападателна лексика, която е обичайно износена и преди време имаше за цел да демонизира Садам, Кадафи, Милошевич и Асад. Българското общество не е същото от преди повече от 10 години. То се промени и е имунизирано в по-голямата си част против пропагандната демократична матрица, която провокира постоянно подигравка и съмнение. Същото отношение имаше българинът към комунистическата агитация преди 1989 година

Четвърто, при този метод на украинския министър председател и дипломат в София, действително те вземат занаята на щатните и " заслужили " русофили в България, които по неразбираеми аргументи се притаиха след 24 февруари и изчакват " да премине бурята " както споделяше Тато.

Пето, след сходни изявленията с украински политици броят на русофилите в България единствено се усилва. Нашите публицисти в множеството случаи настървено работят в същата посока.

Премиерът Гройсман и дипломат Москаленко действително вършат безвъзмездна " съветската мека " мощ в България. И могат да си изискат хонорарите в Россотрудничество.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР