Боян Чуков, ФейсбукОт вчера най-важната новина е изказването на Владимир

...
Боян Чуков, ФейсбукОт вчера най-важната новина е изказването на Владимир
Коментари Харесай

Боян Чуков: Путин обясни, че руската ядрена бухалка е готова за всеки, който се намеси в Украйна

Боян Чуков, Facebook

От през вчерашния ден най-важната вест е изявлението на Владимир Путин. Руският президент изясни, че съветската атомна бухалка е подготвена за всеки, който " пожелае да се намеси извън в обстановката „ на Украине “ и сътвори опасност от стратегически темперамент - ударът ще бъде гръмотевичен ". Става ясно, че всички решения по този въпрос са взети.

Тъй като неведнъж бе повтаряно, че " ударът ще бъде нанасен върху центровете за взимане на решение ", то поражда въпросът: „ Кои са тези центрове? ". Очевидно е, че решенията не се вземат в Киев от Зеленски или от Генерален щаб на ВСУ. Решенията се вземат във Вашингтон и Лондон.

Както написах преди време, " прозорецът на Овертон " за приложимост на тактическо атомно оръжие бе отворен в началото от американски боен специалист от институт към военната академия Уест Пойнт. После Виктория Нюланд се включи с изявление по тематиката. След нея Лавров заприказва за международна война.

Необходимо е да се обърне внимание, че от американска страна тематиката се разяснява с изключение на от специалисти и от чиновници на държавната администрация. От съветска страна към този момент тематиката се повдига единствено в някое друго токшоу.

Но към този момент в предаването на Владимир Соловьов се чува " по какъв начин бабахнем по Лондону " или някъде в Съединени американски щати. Руснаците също отвориха „ прозореца на Овертон “ по тематиката пред съветското публично мнение.

Според съветски източници 45-60% от украинската войска към този момент е обезвредена. От Западна Украйна на изток се трансферират подкрепления за ВСУ в Донбас и към Харков. Реториката на Блинкен и Нюланд се разграничава от тази на Пентагона, който вербално се откръсти няколкократно от Държавния департамент.

Блинкен след срещата със Зеленски продължи с нападателни закани против Русия, само че министърът на защитата Лойд Остин, който също се ръкува с украинския президент, направи едно овъртолено изявление.

Някак апропо бе подминато едно доста значимо изявление на Борис Джонсън по време на визитата му в Индия. Индийците тържествено му намотаха на главата локална „ чалма “ (тюрбан), която e предопределена за търговци. Символично и знаково! Джонсън в Индия " фалцово " позволи вероятността „ Украйна да не завоюва войната с Русия “.

Което е нещо ново!

Считам, че Съединени американски щати и Англия ще утилизират до дъно Украйна във войната против Русия и ще употребяват оптимално антируския мейстрийм в Европа за тотално икономическо обезкървяване на Европейски Съюз.

Следващите месеци ще следим активизиране на замразени спорове в Европа, Азия и не е изключено тези на Балканите към Босна и Херцеговина, както и Косово. В Приднестровието процесът към този момент е стартирал.

В този миг Русия има едно преимущество пред Съединени американски щати и Англия. Ракетите „ Кинжал “ (както се убедиха всички) нанасят провали съизмерими с тактически нуклеарен гърмеж, само че без радиация. Хиперзвуковото оръжие е едно ходило преди тактическото атомно оръжие и едно ходило след обичайните стандартни въоръжения.

Във всички случаи се доближаваме до прекосяването към ново по-високо равнище на опълчване на Русия с англосаксонското ядро и неговата подчинена външна страна.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР