Бой, унижения и жестоки наказания търпят болните възрастни хора в

...
Бой, унижения и жестоки наказания търпят болните възрастни хора в
Коментари Харесай

Бой, унижения и жестоки наказания в дом за стари хора в Пловдив

Бой, унижения и жестоки санкции търпят болните възрастни хора в Центъра за настаняване от фамилен вид на хора с деменция в Пловдив. Това се разкрива от фрапиращи записи на една от служителките в дома, заяви Нова телевизия.

В същото време, центърът се счита за едно от най-елитните заведения от този вид. За едно място там се борят към 60 души.

" Започнахме инспекция по ваш сигнал. Това, което се установи досега е, че макар че този център е с извънредно положителни условия, за разлика от Горско Косово, виждаме, че качеството на личния състав е извънредно ниско и отношението, което те имат е безусловно неприемливо. Събрали сме задоволително материали, които считаме да предадем на прокуратурата ". Това съобщи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева пред Нова телевизия.

Служител на дома разкрива по какъв начин негова колежка е принудила стара жена да яде личните си фекалии.

" Надяваме се за този случай да има най-тежки санкции ", безапелационна бе Сачева.

По информация на локалния уебсайт DCNEWS, казусът е от вкъщи за възрастни хора с увреждания " Св. Георги ".

Изяснено е, че в рапортната книга на дома не е записано за нарушаванията и грубото отношение, за които споделя общественият чиновник. Освен това той не е алармирал за тях и пред управлението на общественото заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР