Бой от двадесетина роми отнесоха двама братя в хасковското село

...
Бой от двадесетина роми отнесоха двама братя в хасковското село
Коментари Харесай

Ново ромско безчинство! От рода Кетовци пребиха двама братя с колове и камъни в Хасковско

Бой от двадесетина роми отнесоха двама братя в хасковското село Маслиново. 27-годишният Делчо Милев е със счупен нос от метната от жена плочка и с охлузвания от прът по гърба. 25-годишният му брат е напердашен от пълен сап, оставил кръвонасядания по лявата лопатка и вляво край пъпа. Това написа в издадените медицински изводи от правосъдния патоанатом в Хасково доктор Христо Еленски. Според експертизата става въпрос за лека телесна щета, оповестява " Пазарджишката Марица ".

" Нападнаха ни от рода на така наречен Кетовци. Преди към 10 година ги изселиха в нашето село от Кърджалийско, поради изстъпления там”, настояват двамата потърпевши братя. Делчо и Чавдар. Те обявиха, че експанзията против тях се изляла, откакто на главата на Кетовците били издадени предупредителни протоколи от полицията да не пасе овцете си в земите на Илия Милев – бащата на Делчо и Чавдар.

„ Бяхме в центъра, когато със Сеата си дойде Пенчо от Кетовците и взе да ни се заяжда. Искахме всичко да е наред и да не се стига до ексцесии, по тази причина не отговаряхме на провокациите му. Той обаче влезе в колата си и се обади по телефона си. След няколко минути се изсипа огромна част от родата им предвождана от нападателната Гюлестан с пълен сап в ръка. Жената стартира да ни постанова със сапа, другите родственички от семейството и децата им ни обсипаха с канонада от камъни. „ Българи мръсни, елате тука, ще ви трепя”, крещеше Гюлестан”, описа Чавдар.

По неговите изказвания брат му Делчо парирал ударите с кола, само че майката на съперничката му, която се казвала Катя, съумяла да го нацели в носа с плочка. Според потърпевшите, метналата камъка след това признала документално, че е строшила носа на 27-годишния Милев. Той се освестил в хасковската болница. Баталната сцена била записана и от охранителните камери на селския площад и видеоматериалът е конфискуван от полицията.













Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР