Ботик ван де Зандсхулп ще се изправи срещу първата ни

...
Ботик ван де Зандсхулп ще се изправи срещу първата ни
Коментари Харесай

Нидерландец е съперникът на Григор в 1/8-финалите в Куинс

Ботик ван де Зандсхулп ще се изправи против първата ни ракета Григор Димитров във втория кръг на тенис шампионата на трева в Куинс Клъб, Лондон, откакто реализира сложна трисетова победа на старта над квалификанта от Англия Пол Джъб със 7-6 (5), 4-6, 6-1 за близо два часа и 40 минути игра .
Ботик ван де Зандсхулп.
227-ият в международната класация представител на домакините оказа сериозна опозиция на Ван де Зандсхулп, който на два пъти трябваше да заличава пробив пасив в откриващия сет, с цел да се добере до тайбрек. Там той поведе с 6-3 точки, само че Джъб не се отхвърли и отрази две от опциите за затваряне на сета. Той обаче капитулира при третата. Младият британец бе заплатен за мощното си показване, докарвайки нещата до трети финален сет след брейк в десетия гейм на втората част.

В третата обаче съпротивителните сили на 22-годишния тенисист завършиха и той инкасира три пробива от по-именития си противник. Ван де Зандсхулп избави 11 от 14-те благоприятни условия за пробив пред Джъб и ще играе с Димитров, който стартира чудесно сезона си на трева, побеждавайки миналогодишния финалист и номер 11 в ранглистата Камерън Нори след поврат в три сета. Григор има един мач с нидерландеца досега, в който реализира победа – това се случи на подготвителния шампионат преди Аустрелиън Оупън в Мелбърн в три сета.

Рано-рано присъединяване си в конкуренцията в Лондон завърши поставеният под номер 1 в главната скица Каспер Рууд. Норвежецът, финалист на Ролан Гарос, отстъпи в два тайбрека на 180-ия в света британец Райън Пенистън. За идната фаза се класираха още Сам Куери и Емил Руусувуори. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР