Ботик ван де Зандсхулп се представя доста обещаващо от началото

...
Ботик ван де Зандсхулп се представя доста обещаващо от началото
Коментари Харесай

Мадрид: Последният играч победил Алкарас отпадна в откриващия кръг

Ботик ван де Зандсхулп се показва много обещаващо от началото на клей сезона, като даже доближи край на конкуренцията в Мюнхен, само че заради здравословни проблеми му се наложи да се откаже по време на мача за купата. Нидерландецът инкасира ранна загуба в Мадрид и през тази седмица взима присъединяване на Мастърса в Рим, където жребият му отреди на старта да срещне младата вяра Себастиан Корда, който все още е последният играч съумял да надвие намиращия се в невероятна форма Карлос Алкарас.

В хода на днешния дуел четвъртфиналистът от US Open беше безукорен във всеки едно отношение по отношение на противника си, като най-голяма разлика се видя в началния удар, откакто Ботик не позволи нито един пробив, с цел да може 1 час и 25 минути след началото на срещата да стигне до крайния триумф с 6:4 6:1. Във втори кръг за международния номер 32 следва тежко тестване в лицето на Каспър Рууд, против когато победи преди по-малко от две седмици на шампионата в Мюнхен.

Нидерландецът бързо след началото на дуела взе превес в размените от дъното на корта и съумя да окаже сериозен напън върху на сервиса на съперника си, с цел да осъществя пробив, с който поведе 3:2. Ван де Зандсхулп мина през сериозна рецесия, с цел да резервира подаването си в осмия гейм, отразявайки два брейкбола, само че това му вдъхна нужната убеденост и минути по-късно записа откриващия сет на сметката си.

Силната серия на четвъртфиналиста от US Open се придвижи на старта на втората част, когато с отлични мигове на ретур международният номер 32 оползотвори опцията си за пробив и излезе напред в резултата. Ботик продължи да диктува събитията на корта, до момента в който Корда не успяваше да отговори по никакъв метод, с цел да удвои преднината си с втори брейк, а след това затвърди безапелационното си показване и с трети подобен, който му донесе триумфа в срещата.

Back in the groove
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР