Ботевград не си дава кмета Иван Гавалюгов, с това послания

...
Ботевград не си дава кмета Иван Гавалюгов, с това послания
Коментари Харесай

Протест в защита на Иван Гавалюгов в Ботевград

Ботевград не си дава кмета Иван Гавалюгов, с това послания хиляди излязоха на митинг в града, оповестяват от Политическа партия МИР. 
Освен недоволните от решението на Административен съд-София област, с което се цели отстраняването на ботевградския кмет, в митинга се включиха ръководителя на Политическа партия МИР Симеон Славчев, членове на управлението на партията, симпатизанти и съидейници и доста жители, които поддържат Гавалюгов.
„ Няма да отстъпим и няма да позволим на един локален феодал с патент на ГЕРБ, който вилнееше из община Ботевград до 2015г. да промени избора на ботевградчани, а ние избрахме Иван Гавалюгов ”
С тези думи жител на града прикани събралото се болшинство да не се опасяват и да отвоюват правото на Иван Гавалюгов да извършва работата, за която е посочен и определен от ботевградчани.
От своя страна ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев съобщи пред протестиращите, че няма да отстъпи и няма да разреши статуквото да смъкна един законно определен кмет, който не се подвоуми да вкара нов жанр в ръководството на града и да се опълчи на олигархично-феодалния модел налаган с години от околните до ГЕРБ семейство Златеви.
„ Вие, ботевградчани, избрахте да сте първия МИРен и свободен град в  България, като не се уплашихте и посочихте за ваш избор Иван Гавалюгов.
И това няма да се промени, тъй като ние няма да спрем да пазиме с всички законни средства Вашият избор ” безапелационен беше ръководителя на Политическа партия МИР Симеон Славчев и добави, че в случай че се наложи ще блокират основни пътни артерии или ще реалокират митинга под прозорците на Министерски съвет.
По-рано тази седмица Инициативния комитет провел днешния митинг в отбрана на Гавалюгов внесе в общината документ със следните претенции:
1. Назначаване на незабавна инспекция на истинността на подписите под жалбите на Политическа партия ДИБО и Политическа партия „ Обединена социалдемокрация “ против решението на ОИК – Ботевград, с което отхвърля да приключи предварително пълномощията на Иван Гавалюгов като кмет на Ботевград, и обявяване на резултата от нея;
2. Отнемане на разрешителното на Малка водно електрическа централа „ Бебреш “ за водоползване от язовир „ Бебреш “;
3. До 1 март 2020 год. Министерството на районното развиване и благоустройството да отпусне останалата част от сумата по съглашение с Община Ботевград за дотъкмяване на централния водопроводен пръстен в града;
4. Във допустимо най-кратък период ВиК София - ООД да разпореди проучване на ВиК инфраструктурата на община Ботевград по отношение на кандидатстване по европейски планове за финансиране подмяната на водопроводната мрежа;
5. Установяване на отговорните длъжностни лица за наложените на Община Ботевград съществени финансови корекции - в общ размер над 8 000 000 лв., насъбрани при осъществяване на европейски планове през програмен интервал 2007 – 2013 год.
6. Ново следствие на метода и законността на придобиване на атрактивни общински парцели от страна на някогашния кмет на Ботевград Георги Георгиев и членове на неговото семейство.
От Политическа партия МИР ще се включат в настояването, като по всяка точка ще изискват освен дейности от страна на държавната администрация, само че и санкции, при потвърдена виновност и злоупотреби със служебно състояние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР