Ботев (Враца) бе от първите клубове у нас, които намалиха

...
Ботев (Враца) бе от първите клубове у нас, които намалиха
Коментари Харесай

Антони Здравков: Абсурдно е да се правят изключения в тази ситуация

Ботев (Враца) бе от първите клубове у нас, които понижиха възнагражденията на играчите и треньорите си за интервала на изключително състояние. За това, неналичието на мачове и тренировки и бъдещето, старши треньорът Антони Здравков приказва в изявление за " Тема Спорт ".

- Г-н Здравков, по какъв начин сте, по какъв начин минава всекидневието ви?
- Благодаря, добре съм. Иначе е тотална досада. Гледаш някой филм, някой остарял мач, почетеш нещо - от всичко по малко. Уплътняваме всекидневието си с неща, с които не сме се занимавали от много време, тъй като то все не е достигало за някои от тях. Ще се опитаме по най-хубавия метод и допустимо най-бързо да прескочим това злополучие.

- Поддържате ли връзка с играчите, в какво положение на духа ги намирате?
- Положението за тях не е мъчно, а е необикновено мъчно, защото има доста забрани - за посещаване на паркове, на игрища, където можеше да организират по-пълноценни тренировки. Сега се готвят в домашни условия, доколкото е допустимо да поддържат някакъв... темп не може да се каже, само че най-малко тонус.
- Надявате ли се макар изключителното състояние в страната да има някаква опция за тренировки на тимовете - по двама, по трима, четирима?
- Мисля, че е неуместно да се вършат изключения в тази конюнктура. Футболът не е самостоятелен спорт, с цел да се тренира по двама, по трима или четирима. Няма по какъв начин да се случи. Да, от позиция на това да тичат - може. Но до 13 май има толкоз доста време.

- Какво е вашето мнение за доиграването на шампионата?
- Най-хубавото нещо е да се изиграят всички мачове, само че, като виждам по какъв начин стоят нещата, не виждам по какъв начин ще стигне времето за това. Ако, жестоко казано, стартира да се играе в интервала 5-10 юни, тъй като тимовете ще би трябвало да проведат миниподготовки, просто не виждам по какъв начин ще стане. Може да има и някакъв скъсен вид.

- Финансово по какъв начин са нещата в Ботев (Враца)? Вие бяхте от първите клубове, които реагираха и понижиха заплатите...
- Това е напълно обикновено. Ние сме дребен клуб. Нямаме кой знае какви финансови средства и би трябвало да се съобразяваме с това. Колкото повече се удължава сезонът, толкоз повече ще ни бъдат нужни пари. Затова по-добре в този момент да се понижат разноските.

- Ще докара ли до рестарт на футбола у нас тази рецесия, през която клубовете немунуемо ще минат?
- Едно нещо ще се случи сигурно повече тимове ще стартират да търсят български футболисти. Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР