Ботев победи на Колежа Берое с 4:1 в Битката за

...
Ботев победи на Колежа Берое с 4:1 в Битката за
Коментари Харесай

Хеттрик на Бароан и нов гол на Ивелин Попов изведе Ботев до победа в Битката за Тракия

Ботев победи на Колежа Берое с 4:1 в Битката за Тракия. Хеттрик означи Антоан Бароан, един гол вкара Ивелин Попов, а за Берое се разписа Джани Тоума.
Прочетете още


В 4-та минута Фаустас насочи рисков удар, само че той мина около вратата.

В 18-та минута Джорди Мерлин центрира в наказателното поле към Вини Трибуле, който засече с глава, само че около вратата.

В 22-та минута Фаустас засече центриране от корнер с глава, само че Лунгарсо улови.

В 26-ата минута Берое можеше да открие, откакто центриране рикошира в състезател на Ботев и затрудни Кайзер, който мазета, само че топката стигна до Трибуле, който стреля, само че Кайзер съумя да избие. 

В 33-та минута Божидар Пенчев фаулира в наказателното поле Антоан Бароан и съдията Ивелин Занев отсъди дузпа. Антоан Бароан застана зад топката и не сгреши за 1:0. 

В последната минута от добавеното време Сантиаго Годой насочи рисков удар, който срещна гредата.

В 47-та минута Ботев удвои преднината си. Бароан получи топката и със ужасно осъществяване отвън пеналта не остави никакви шансове на Лунгарсо - 2:0. 

В 52-та минута Вини Трибуле стреля, само че около вратата.

В 62-та минута Рабей изведе Бароан, само че той беше изпреварен от вратаря на Берое, се опита да играе почисти топката, само че тя се удари в главата на Бароан и излезе в навън. След обзор с ВАР обаче се видя, че Лунгарсо е играл с ръце отвън наказателното поле и беше изпъден с пряк червен картон, а Ботев получи фаул. Франко Минго беше сменен, а на негово място влезе аварийният вратар Родриго Ачинели.

След осъществяването на фаул от Реда Рабей, топката се удари в ръката на Енцо Ойос и Занев отсъди втора дузпа за Ботев. Бароан не сгреши и оформи своя първи хеттрик за този сезон и втори за Ботев, откакто през предишния сезон осъществя хеттрик и против Пирин - 3:0. 

В 74-та минута Джани Тоума насочи изстрел, само че той не откри задачата.

В 82-та минута Ивелин Попов пусна към Уме Умануел, който стреля, само че над вратата.

В 85-та минута Берое върна един гол, откакто Енцо Ойос подаде към Джани Тоума, който стреля Кайзер се опита да боксира, само че топката въпреки всичко влетя в мрежата му за 3:1.

В 87-та минута Ивелин Попов направи страховит пробив, стигна до границата на пеналта и с прекрасен удар вкара за 4:1.

В първата минута от добавеното време Балтанов стреля от отдалеченост, само че топката беше избита в корнер от Ачинели. След последвалия корнер Уме Умануел уцели гредата, само че беше свирена фаул за игра с ръка на нигериеца. 

С триумфа Ботев събра 12 точки и е на 11-то мястоа, а Берое е 8-ми с 14 точки.

Следващата събота Ботев гостува на ЦСКА 1948.

Ботев:  Даниел Кайзер, Джеймс Етоо, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Антонио Перера (Лъчезар Балтанов 83 мин.), Точукву Ннади (Янис Карабельов 57 мин.), Самуел Акере (Николай Минков 76 мин.), Ивелин Попов, Фаустас Степанавичус (Реда Рабей 57 мин.), Антоан Бароан (Уме Емануел 76 мин.)

Берое:  Хуан Лунгарсо, Густаво Каскардо, Едуин Ласо, Франко Минго (Родриго Ачинели 66 мин.), Енцо Еспиноса, Тиаго Сейхас, Божидар Пенчев (Джани Тоума 50 мин.), Джорди Мерлин (Франческо Селесте 50 мин.), Енцо Ойос, Вини Трибуле (Майк Севайос 75 мин.), Сантиаго Годой
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР