Ботев (Пловдив) удължи договора на полузащитника Димитър Тонев. Халфът сложи

...
Ботев (Пловдив) удължи договора на полузащитника Димитър Тонев. Халфът сложи
Коментари Харесай

Ботев преподписа с Димитър Тонев

Ботев (Пловдив) удължи контракта на полузащитника Димитър Тонев. Халфът постави подписа си върху дълготраен договор с " жълто-черните ".

Димитър Тонев е роден на 15 октомври 2001 година в Пловдив. Израснал на стадион " Христо Ботев ", сърцатият халф минава през всички възрастови гарнитури на " жълто-черната " школа, като в кариерата си е защитавал само и единствено цветовете на най-стария футболен клуб.

В юношеските години, под управлението на Стефан Стоянов, пловдивчанинът печели голям брой купи и титли. Един от запаметяващите се моменти е решителната четвърта дузпа на финала с Черно море, когато Тонев матира вратаря с осъществяване в жанр " паненка ".

Дебютът в професионалния футбол идва под управлението на Ферарио Спасов. Халфът започва като титуляр против първенеца Лудогорец на 19-ти октомври 2019 година.

Няколко месеца по-късно, на 13-ти януари 2020 година, Тонев подписва първия си професионален контракт с " жълто-черните ". На 4 март 2020 година, в Стара Загора, халфът отбелязва съдбоносен гол в продълженията в четвъртфинала за Купата и класира " канарчетата " за полуфиналите.

През актуалната акция Тонев се разписа един път, при загубата от ЦСКА-София с 2:3. Димитър Тонев е юношески национал на България, като е минал и през всички младежки обединения на националния тим.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР