Ботев (Пловдив) - ЦСКА традиционно е едно от най-горещите дербита

...
Ботев (Пловдив) - ЦСКА традиционно е едно от най-горещите дербита
Коментари Харесай

При Сватбата Ботев има 2 победи срещу ЦСКА в два мача

Ботев (Пловдив) - ЦСКА обичайно е едно от най-горещите дербита в родния футбол.

За страдание преди всеки сходен мач у нас се отваря и съдийската тематика, като нарядите се наблюдават с огромен интерес, тъй като постоянно са странни и нелогични.

За днешния дуел в Коматево бе определен вторият в ранглистата на БФС Ивайло Стоянов, който ще би трябвало да се показа по-добре от рефера на предходното дерби в Пловдив Георги Давидов. През март търновецът не отсъди дузпа за " армейците " за двойно нарушаване в наказателното поле, първо Гарсес бе затрит от Супрайен, а секунда по-късно Генев почисти пред голлинията, като игра с ръка. Давидов подмина обстановките, а по-късно бе привикан самичък да ги прегледа посредством системата ВАР. Дори след повторенията обаче реферът не промени решението си, което се случва извънредно рядко.

Назначението на Ивайло Стоянов за днешния мач пък може да разсъни оптимизъм у почитателите на " канарчетата ", защото до момента Сватбата е свирил две гостувания на ЦСКА против Ботев, като и двете са завършили с домакинска победа. Той управлява последното до момента дерби сред двата тима на " Колежа " на 5 декември 2013, приключило 2:1 след попадения на Иван Цветков и Мариян Огнянов за " жълто-черните " и Ивайло Чочев за " алените ". През април 2019-а пък " канарчетата " печелят с 2:0 с късни голове на Феребори Доре и Тодор Неделев. В тази среща Стоянов демонстрира цели 12 жълти картона - по 6 за двата тима.

Днешният дуел ще е по-специален за един от играчите в състава на Саша Илич. Става въпрос за Станислав Шопов, който е артикул точно на школата на " канарчетата " и за първи път ще се изправи против клуба, дал му път в професионалния футбол. Младежкият национал има на сметката си 38 турнирни участия с жълто-черния екип, преди през лятото на 2020 година да поеме в посока нидерландския Хееренвеен.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР