“Ботев (Пловдив) трябва да открие стадион Христо Ботев на 29

...
“Ботев (Пловдив) трябва да открие стадион Христо Ботев на 29
Коментари Харесай

“Ботев” открива стадиона си на мача с “Левски” в края на април

“Ботев ” (Пловдив) би трябвало да открие стадион " Христо Ботев " на 29 април с дуела против “Левски ” от Първа лига, стана ясно на конференция на клубни шефове и строителя на арената.

Съоръжението би трябвало да бъде въведено в употреба с четири изцяло покрити трибуни и 18 500 седящи места потенциал.

На брифинга участваха изпълнителният шеф на “Ботев ” Герман Чистяков, притежателят на фирмата-строител Илиян Филипов, прокуристът на „ жълто-черните “ Асен Караславов и юрист Слави Микински.

Чистяков сподели, че преместването на стадион " Христо Ботев " ще направи клуба по-устойчив и самостоятелен. Той разкри, че сега " жълто-черните " имат механически усложнения с финансирането и се чака в околните дни да бъде изтеглен заем, с който да се преодолеят компликациите от последните месеци. 

Чистяков изясни, че преместването на Колежа като начало ще сътвори проблеми - поради многото довършителни действия, и като цяло резултата при преместване в ново жилище. Но последователно, с изключение на позитивния резултат в тима и почитателите, ще стартира да носи и пари.
 Герман Чистяков. Снимка Българска телеграфна агенция

Така “Ботев ” нямало да е толкоз подвластен от своя притежател, добави довереният човек на Антон Зингаревич в клуба.

" Преместването е доста значимо за финансовото положение на клуба. Собственикът чака към този момент от година да се пусне стадионът. От позиция на финансите за нас е жизненоважно да стартираме да играем там, тъй като клубът не е единствено първия тим. Имаме още извънредно доста други планове, за които са ни нужни средства. Така че това завръщане ще ни помогне да приведем всички планове, които имаме, в деяние. Тук не става въпрос да подкрепяме господин Зингаревич финансово, а всички приходи от стадиона ще отиват за развиването на клуба ”, рече Чистяков.

Илиян Филипов съобщи, че сега работи по оборудването без възлагателно писмо от Община Пловдив, с което рискува да не му бъдат изплатени средствата за завършването на стадиона, само че той го прави с ясната цел оборудването да е готово до 31 март, с цел да може да бъде въведено в употреба до 15 април.

Ние работим по изцяло довеждане докрай на стадион с 4 трибуни, напълно покрити с козирки, даде обещание предприемачът.

“Завръщането на стадиона ще ни разреши да изградим добър тим, който следващата година да се бори за челните места. Всички би трябвало да се обединим и с тази и концепция да се върнем в нашия дом. След 10 години тъга, пристигна време да се върнем на стадиона, където е нашият дом “, съобщи Караславов.

Адвокат Слави Микински пък разкри, че от клуба са в напреднали договаряния с Община Пловдив за стопанисването на стадиона, като досега двете страни са се обединили към мнението оборудването да бъда отдадено на “Ботев ” чартърен.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР