Ботев (Пловдив) срещу Берое е голямото дерби от 18-ия кръг

...
Ботев (Пловдив) срещу Берое е голямото дерби от 18-ия кръг
Коментари Харесай

Без фаворит в Битката за Тракия

Ботев (Пловдив) против Берое е огромното дерби от 18-ия кръг на Първа лига. Битката за Тракия има директно отношение към челните места в класирането. В момента заралии са 4-и, като имат задатък от 3 точки пред “канарчетата”, които ще са оптимално стимулирани да настигнат един от огромните си противници в исторически проект. Двата тима изповядват разнообразни стилове - Ботев залага на бърз и нападателен футбол, до момента в който беройци разчитат най-много на хубавичко си отбрана.

Домакините са в серия от 11 мача без загуба във всички шампионати, а старши треньорът Николай Киров няма проблеми с контузени и осъдени футболисти. Фернандо Виана ще е на върха на офанзивата, а петимата в средата на терена ще са Серкан Юсеин, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола и Дуде Ндонгала. Пламен Димов и Радослав Терзиев ще са двойката централни бранители пред вратаря Иван Чворович.

За Берое в страхотма форма се намира Мартин Камбуров, който в кариерата си има цели 10 гола против “канарчетата”. Легендата на Локомотив (Пловдив) ще работи в предни позиции за гостите, а по крилата ще са Антон Карачанаков и Педро Еуженио. Срещу Славия беройци изиграха един от най-силните си мачове през сезона и сътвориха много голови положения. Наставникът Александър Томаш е удовлетворен, че в Коматево ще може да употребява и десния бек Милен Желев, който изтърпя наказването си.

Общият баланс от изиграните 96 турнирни мача сред Ботев и Берое е 37 победи, 25 равенства и 34 триумфа за Берое. В началото на сезона дуелът посред имв Стара Загора приключи 1:1 с попадения на Педро Еуженио и Тодор Неделев.

ППЛ, 18-и кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - БЕРОЕ

Вероятни сформира:

БОТЕВ (4-1-4-1): Чворович; Панов, Терзиев, Димов, Й. Минев; Серкан; Неделев, Балтанов, Бризола, Ндонгала; Виана
Старши треньор: Н. Киров
БЕРОЕ (4-2-3-1): Перниш; М. Желев, И. Иванов, Хаджиев, Леони; Охене, Райнов; П. Еуженио, Адамович, Карачанаков; М. Камбуров
Старши треньор: А. Томаш

СЪДИЯ: Стефан Апостолов
СТАДИОН: “Ботев 1912”
НАЧАЛО: 17:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Първа лига 5 кръг, неделя 13 август  Берое 1:1краен резулат  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР