Ботев Пловдив спечели с 3:1 домакинството на ЦСКА 1948 от

...
Ботев Пловдив спечели с 3:1 домакинството на ЦСКА 1948 от
Коментари Харесай

Ботев Пд удари ЦСКА 1948 и скочи на върха

Ботев Пловдив завоюва с 3:1 семейството на ЦСКА 1948 от 10-ия кръг на efbet Лига. По този метод „ канарчетата “ оглавиха краткотрайно класирането в родния шампионат. Пловдивчани, водени от Азрудин Валентич, са на върха в таблицата с актив от 21 т., на 3 пред втория Лудогорец. Ако разградчани победят в неделя Левски, те ще си възвърнат лидерската позиция. При това имат 2 мача по-малко.
Домакините поведоха с гол от дузпа на Тодор Неделев (31), а осем минути по-късно Маркиньос удвои. В началото на втората част гостите понижиха изоставането си, възпозлвайки се от неточност на Ботев. Галин Иванов проби Аргилашки със мощен удар, само че в Маркиньос (66) постави точка на разногласието с втория си гол в мача.
Първият прецизен удар в мача пристигна още в 1-вата минута. Капитанът на " канарчетата " Тодор Неделев насочи подъл удар от отдалеченост. Даниел Наумов обаче внимаваше и съумя да избие. Секунди по-късно пловдивчани проведоха нова рискова офанзива. Топката беше центрирана остро по земя от левия фланг. Лазар Марин отклони, само че на сантиметри около левия непряк дирек. Наумов се разтегна оптимално, само че не се наложи неговата интервенция.
Четвърт час след началото шансът покри домакините. Крум Стоянов проби по левия фланг и навлезе в наказателното поле. Той опита удар от дребен ъгъл. Получи се рикошет в крайници на Кевин Янсон. Топката трансферира Георги Аргилашки, само че не попадна в мрежата, тъй като се отби от десния дирек.
В 17-ата минута Реда Рабей обстрелва рисково вратата на Наумов. Топката тупна тъкмо пред стража на столичани, който обаче съумя да избие в ъглов удар.
В средата на първата част Ботев Пловдив беше доста близо до гола. Тодор Неделев центрира меко в наказателното поле. Николай Минков се измъкна от бранителите на ЦСКА 1948 и стреля с глава, само че около вратата.
Половин час след първия съдийски сигнал „ канарчетата “ получиха дузпа. Па Конате проби в наказателното поле, където беше повален от Денислав Александров. Главният арбитър Димитър Димитров уточни бялата точка, а ВАР удостовери решението му. Зад топката застана Тодор Неделев, който майсторски прати Даниел Наумов в другия ъгъл и вкара за 1:0.
В 37-ата минута Маркиньос стреля от разстояние. Получи се рикошет в защитник и топката излезе в ъглов удар. При последвалото центриране още веднъж бразилецът беше изтърван. Той засече с глава от непосредствена непосредственост, като изпревари Наумов. Топката се отби от напречната греда, само че последва добавка на Маркиньос. Георги Ангелов почисти, само че топката беше минала с цялостния си размер голлинията. Първоначално Димитър Димитров не зачете попадението, само че след интервенция на ВАР го направи и по този начин „ канарчетата “ удвоиха преднината си.
Малко преди края на първата част ЦСКА 1948 пропусна да понижи изоставането си. Георги Русев подаде към Ивайло Чочев, който стреля от чиста позиция. Георги Аргилашки не съумя да реагира, само че Самюел Супрайен героичен почисти на сантиметри пред голлинията.
В началото на втората част ЦСКА 1948 се възползва от груба неточност на Ботев и върна интригата в дуела. Спрайен загуби топката при единоборство с Денислав Ангелов. Галин Иванов овладя и с мощен удар преодоля Георги Аргилашки. Стражът на пловдивчани несъмнено има виновност за гола, защото ударът беше в обсега му. Той даже съумя да отклони топката, само че тя въпреки всичко влетя в мрежата.
В идващите минути нито един от двата тима не съумя да натисне и да стигне до голово състояние. В 65-ата минута Георги Русев обстрелва вратата на " жълто-черните ", само че Аргилашки улови без особени усложнения.
Секунди по-късно Ботев Пловдив провежда избухлива офанзива, посредством която поведе с 3:1. Па Конате и Маркиньос с няколко бързи паса матираха „ алените “. За бразилеца остана най-лесното отблизо разстояние да прати топката в опразнената врата. Останаха подозрения за засада на Конате при едно от подаванията, само че повторенията демонстрираха, че не Маркиньос, а бранител на „ алените “ отклони към Конате.
В 85-ата минута Николай Минков беше изведен в наказателното поле. Той залъга Лазар Марин и насочи рисков удар от доста чиста позиция. Даниел Наумов обаче беше съвършено позициониран и съумя да избави „ алените “ от четвърти гол.
Това беше и последното състояние пред една от двете порти преди последния съдийски сигнал на Димитър Димитров.
В идващия кръг от efbet Лига Ботев гостува на ЦСКА, а ЦСКА 1948 посреща Берое.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР