Ботев Пловдив спечели с 2:0 домакинството си на Ботев Враца

...
Ботев Пловдив спечели с 2:0 домакинството си на Ботев Враца
Коментари Харесай

Ботев Пловдив успя да пречупи Ботев Враца

Ботев Пловдив завоюва с 2:0 семейството си на Ботев Враца от 10-ия кръг на efbet Лига. „ Канарчетата “ стигнаха до триумфа с головете на Атанас Илиев и Димитър Тонев, които бяха маркирани в границите на 11 минути през втората част.

След успеха „ жълто-черните “ са с актив от 12 точки, с толкоз е и Ботев Враца. Врачани бяха в мощна серия от 6 следващи срещи без загуба във всички шампионати, която бе прекъсната през днешния ден.

Първата по-добра опция за гол се откри пред гостите в 4-ата минута. Юлиан Ненов получи топката наоколо до наказателното. Нападателят на врачани съумя да си настройки топката и опитва удар, само че топката мина около десния непряк дирек на вратата, защитавана от Георги Аргилашки.

Десет минути по-късно Атанас Илиев получи с тил към вратата на Ботев Враца. Той съумя да се обърне и шутира мощно, само че високо над вратата. В 18-ата минута Атанас Зехиров опита забавно центриране по земя. Даниел Генов изпревари бранител в жълто-черен състезателен екип, само че не съумя да откри топката, която излезе в навън.

Три минути по-късно Тодор Неделев опита шанса си с удар от далечно разстояние. Топката тупна подло, само че мина на сантиметри от левия непряк дирек на вратата.

В 27-ата минута Юлиан Ненов направи втори сериозен пропуск от началото на срещата. Чавдар Ивайлов центрира по земя. Ненов бе безусловно непокрит в наказателното поле, само че не съумя да насочи топката в очертанията на вратата.

В 39-ата минута Юлиан Ненов беше изведен с дълго подаване зад отбраната на „ канарчетата “. 25-годишният полузащитник пусна остро подаване към Даниел Генов. Нападателят на гостите обаче стреля над вратата.

Четири минути преди почивката Димитър Тонев проби в наказателното поле на Ботев Враца и стреля мощно, само че в обсега на Красимир Костов, който съумя да избие.

В началото на втората част Георги Аргилашки трябваше да се намесва уверено, с цел да остави резултатът неизменен. Димитър Буров опита центриране отляво. Получи се обаче нещо като удар. Топката влизаше тъкмо под гредата, само че стражът на домакините съумя с върха на пръстите си да избави.

Последваха мощни минути за „ канарчетата “, които съумяха да поведат в резултата с 1:0. В 57-ата минута Славчо Шоколаров бе изведен по десния фланг на офанзивата. Той опита остро центриране по земя в наказателното поле. Вратарят на гостите Красимир Костов съумя да пресече подаването, само че се получи рикошет в гърдите на Атанас Илиев, след който топката се озова в мрежата.

Десетина минути по-късно домакините нанесоха втори удар по упоритостите на Ботев Враца. Димитър Тонев блесна с самостоятелна класа. Той проби независимо в противниковото наказателно поле и със мощен удар матира Красимир Костов за 2:0.

Четвърт час преди приключването на постоянното време Тодор Неделев получи добра опция също да запише името си измежду голмайсторите. Домакините пробваха дълъг извеждащ пас зад отбраната на врачани. Красимир Костов внимаваше и съумя да стигне първи до топката, само че не и да я почисти добре. Тя попадна в капитана на Ботев Пловдив, който стреля незабавно, само че неопределено.

В 82-рата минута Димитър Тонев настройки топката за удар на Тодор Неделев, който прелетя високо над напречната греда. До края Ботев Враца се опита да стигне най-малко до почетно попадение, само че не сполучливо. Така с последния съдийски сигнал бе узаконена успеха на " канарчетата ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР