Ботев (Пловдив) се наложи с 3:1 над Марица (Пловдив) в

...
Ботев (Пловдив) се наложи с 3:1 над Марица (Пловдив) в
Коментари Харесай

Ботев Пд би Марица в контрола, 15-годишен направи фурор

Ботев (Пловдив) се наложи с 3:1 над Марица (Пловдив) в контролна среща. Спарингът се игра на натурален терен №1 на " Футболен комплекс Ботев 1912 ".

Наставникът на " канарчетата " Желко Петрович пусна в игра най-вече юноши на Клуба. Сред тях бяха и роденият през 2003 година Бисер Бонев и с година по-малкият Никола Илиев, като Илиев се регистрира с гол и асистенция.

Ботевистите имаха цялостен надзор над протичащото се на терена и по-интересните обстановки бяха главно пред вратата на гостите. В 4-ата минута Антон Карачанаков пропусна на няколко метра от вратата.

В 20-ата минута Кристиан Добрев пусна към Станислав Шопов, който стреля от границата на наказателното поле, а вратарят мазета в корнер. След неговото осъществяване Родни Клустър засече с глава, само че едва и стражът улови.

В 27-ата минута Антон Карачанаков стреля непосредствено от фаул от междинна отдалеченост, само че вратарят на маричани избави. В 29-ата минута, единствено в границите на няколко секунди, стражът на гостите отрази рискови удари на Кристиан Добрев и Антон Карачанаков.

В 34-ата минута Димитър Тонев реализира самостоятелен рейд и шутира, а вратарят на " сините " още веднъж избави. 4 минути по-късно Родни Клустър центрира отдясно, а Станислав Шопов от близка отдалеченост прати топката във вратата за 1:0.

След по-малко от 120 секунди Шопов разтресе напречната греда с шут от 20 метра. В 43-ата минута Станислав Шопов откри Кристиан Добрев по десния фланг, крилото отстрани бранител и подаде към Антон Карачанаков, който бе на отлична позиция, само че страничният арбитър маркира засада.

На почивката наставникът на " жълто-черните " извърши няколко рокади, като една от тях бе стартирането в игра на родения през 2004 година нападател Никола Илиев. Само 10 минути по-късно геният на " канарчетата " напредна и откакто навлезе в наказателното поле откри Александър Тонев, а той с мощен удар повиши на 2:0.

В 63-ата минута на терена се появи и различен гений на пловдивчани - Бисер Бонев. В 66-ата минута отлична офанзива на ботевистите, минала през Никола Илиев и Кристиан Добрев откри Станислав Шопов на чиста позиция и халфът шутира, а вратарят на гостите отрази удара.

В ответната офанзива гостите насочиха рисков удар, минал около вратата на " канарчетата ". В 80-ата минута Родни Клустър центрира отдясно, а Никола Илиев със страховит удар от въздуха увенча отличното си показване с попадение, пращайки неспасяемо топката в далечния ъгъл за 3:0.

В 83-ата минута гостите понижиха резултата с попадение на Тодор Тимонов, разписал се с удар от границата на наказателното поле. 2 минути по-късно Георги Трифонов откри Бисер Бонев пред наказателното поле, само че ударът на полузащитника мина над вратата.

фотография: botevplovdiv.bg
efbet Лига 2 кръг, неделя 21 юли  Ботев (Пловдив) 3:1краен резулат  Дунав
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР