Ботев (Пловдив) постигна трудна, но изключително ценна победа над Славия

...
Ботев (Пловдив) постигна трудна, но изключително ценна победа над Славия
Коментари Харесай

В Пловдив: Ботев би Славия след червен картон и 4 греди

Ботев (Пловдив) реализира сложна, само че извънредно скъпа победа над Славия с 1:0 в мач от 12-ия кръг на Първа лига.

„ Жълто-черните “ завоюваха срещата в Коматево, въпреки че играха с човек по-малко от края на първото полувреме, а гостите от София нямаха шанс, тъй като удариха цели 4 греди.

Въпреки това „ белите “ трябваше да се примирят с трета поредна загуба на нула надалеч от вкъщи, до момента в който домакините реализираха трети следващ триумф у дома.

Джеймс Ето‘о беше изпъден в 42-ата минута с втори жълт картон, откакто Елвис Ману откри резултата в 35-ата с гол №200 за „ канарчетата “ против този конкурент в елита.

След успеха Ботев изравни общия баланс в съперничеството и към този момент има 10 точки като е на 12-о място в класирането, до момента в който Славия остана с 18 в своя актив на 7-ата позиция.

Двубоят стартира с напън на „ канарчетата “, само че в 18-ата минута Славия пропусна първия по-сериозен късмет да открие резултата. След едва избита топка от отбраната на Ботев Георги Вълчев стреля мощно без подготовка от над 20 метра, Хидайет Ханкич бе усложнен, само че съумя да избие, а при добавката Галин Иванов уцели лявата греда на „ жълто-черните “ и топката излезе в навън.

Минута по-късно „ белите “ нацелиха и десния непряк дирек на вратата на Ботев. Венцислав Керчев засече с глава прострелно центриране отдясно, само че топката за повторно се отби в гредата, а по-късно нямаше състезател на Славия, който да добави в мрежата.

В 22-ата минута Ботев отговори на предизвикването посредством Елвис Ману, който стреля мощно от границата на наказателното поле, само че Светослав Вуцов съумя да парира неговия шут.

Малко по-късно стражът на гостите от София още веднъж трябваше да се намесва на два пъти при изстрели на Бароан и Ману, само че и в двете обстановки Вуцов се оправи.

В 35-ата минута Ботев поведе в резултата. Джеймс Ето’o открадна топката от Людовик Соарес отдясно в половината на Славия и незабавно центрира по земя към Елвис Ману, който изпревари Емил Виячки и с прецизен завършващ удар сред краката на Светослав Вуцов даде задатък на „ канарчетата “.

Малко по-късно „ жълто-черните “ пропуснаха опцията да удвоят своята преднина. Играчите на Желко Копич разпростряха бърза контраофанзива, на върха на която се оказа Мохамед Брахими, само че изстрелът на някогашния състезател на Пирин (Благоевград) беше блокиран.

В 40-ата минута тимът на Ботев остана с човек по-малко на терена. Джеймс Ето‘о фаулира Тони Тасев в центъра на терена, спирайки обещаваща офанзива на „ белите “, поради което основният съдия Георги Давидов сподели втори жълт и респективно червен картон на полузащитника на „ канарчетата “.

Във втората минута от добавеното време на първата част Иван Минчев стреля рисково от фаул, само че топката мина над напречната греда на домакините и по този начин почивката пристигна при резултат 1:0.

Четири минути след началото на втората част Славия за трети път уцели греда. Кемело Нгуена шутира от дъгата на наказателно поле в долния десен ъгъл на Ханкич, австрийският пазач съумя с върха на пръстите си да отклони топката, която в следствие срещна десния непряк дирек на вратата на Ботев, а при добавката Кристиан Добрев стреля в навън.

Последва напън на Славия в опит „ белите “ да се възползват от численото си предимство на терена, само че играчите на Златомир Загорчич не съумяха да основат чисти обстановки, които да осъществят.

В първата минута от добавеното 6-минутно продължение на срещата въпреки всичко влезлият като запаса Ахмед Ахмедов стреля тъкмо с глава, само че Ханкич избави.

Минута по-късно Славия за четвърти път уцели греда. Отново Ахмедов засече с глава центриране отляво, само че топката срещна десния непряк дирек на вратата на Ботев.

До края на срещата домакините съумяха да удържат задатъка си и по този начин записаха трети триумф от началото на сезона в Първа лига.

БОТЕВ (ПД) - СЛАВИЯ 1:0
1:0 Елвис Ману (35)

Стартови сформира :

БОТЕВ: 13. Хидайет Ханкич, 2. Рой Херман, 4. Виктор Генев, 7. Мохамед Брахими, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан, 15. Джеймс Ето‘о, 18. Самуел Супрайен, 22. Реда Рабей, 28. Елвис Ману, 44. Роберто Пунчец;

СЛАВИЯ: 21. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак, 23. Емил Виячки, 37. Венцислав Керчев, 4. Людовик Соарес, 77. Георги Вълчев, 93. Кемело Нгуена, 73. Иван Минчев, 88. Тони Тасев, 11. Кристиан Добрев, 33. Галин Иванов.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР