Ботев Пловдив победи с лекота Верея с 4:0 в мач

...
Ботев Пловдив победи с лекота Верея с 4:0 в мач
Коментари Харесай

"Ботев" Пловдив се позабавлява с "Верея"

" Ботев " Пловдив победи с лекост " Верея " с 4:0 в мач от 23-ия кръг на Първа лига. " Канарчетата " не престават да стоят твърдо на четвъртата позиция в класирането на три точки от третия " Левски ", до момента в който " Верея " е на последното място.

Преди дуела почитателите на " канарчетата " се събраха пред недостроения клубен стадион " Христо Ботев " - Колежа в Пловдив и с автошествие се насочиха към спортния комплекс в Коматево. Така те демонстрираха за следващ път желанието си оборудването най-сетне да бъде построено, с цел да може тимът да се завърне вкъщи.

Снимка: Lap.bg

Домакините започнаха по-активно и притиснаха противника. В 9-ата минута Васил Шопов получи топката в наказателното поле на гостите, само че стреля неопределено. Десет минути по-късно Тодор Неделев откри чудесно Шопов, който навлезе в наказателното поле на гостите, насочи удар, само че вратарят Генадий Ганев хвана топката.

" Канарчетата " поведоха в резултата в 21-ата минута. Еберт Кардосо получи вляво топката и центрира към Феребори Доре, който с глава вкара гол за 1:0. Три минути по-късно Лъчезар Балтанов подаде на Антон Карачанаков, който пусна паралелен на голлинията пас към Шопов, само че изстреляната от него топка излезе в навън.

В 35-ата минута водачът на " жълто-черните " Тодор Неделев навърза няколко бранители и стреля от към 20 метра, само че коженото кълбо мина около вратата на Ганев. В 41-ата минута Васил Шопов се възползва от груба неточност на Тимоте Рубен и отклони топката с шпагат към Тодор Неделев, който повиши на 2:0 с техничен удар.

През цялото първо полувреме гостите, пристигнали в Пловдив с група от 15 футболисти, играха доста едва и не заплашиха нито един път вратата на противника.

Снимка: Lap.bg

" Жълто-черните " продължиха да диктуват събитията на терена и след почивката. В 55-ата минута капитанът Лъчезар Балтанов стреля неопределено от комфортна позиция.

Гостите стигнаха до вратата на " Ботев " в 73-ата минута, когато Бедри Рюстемов центрира, само че вратарят Даниел Кайзер хвана топката.

В 80-ата минута Васил Шопов вкара топката за трети път във вратата на гостите. Бившият нападател на " Дунав " се възползва от пас в наказателното поле, изпревари стража на " Верея " и означи за 3:0.

В 85-ата минута Неделев насочи с глава топката към 18-годишния Кристиан Добрев, който пробяга през целия терен и стреля по диагонал по земя за крайното 4:0.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР