Ботев Пловдив победи с 4:2 като гост в 29-ия кръг

...
Ботев Пловдив победи с 4:2 като гост в 29-ия кръг
Коментари Харесай

Ботев би Пирин и си осигури оставането в елита

Ботев Пловдив победи с 4:2 като посетител в 29-ия кръг на efbet Лига. Така жълто-черните прекъснаха серия от шест следващи мача без триумф. Герой за тях беше Антоан Бароан, вкарал хеттрик.

Триумфът в Благоевград подсигурява на пловдивчани оставане в елита. За последно Ботев завоюва в шампионата преди тъкмо два месеца – 2:1 в гостуването на Черно море. Пирин остава 14-и в класирането с 21 точки и продължава борбата си за оцеляване.

Бароан имаше три благоприятни условия да се разпише още до 23-ата минута, само че ги пропусна. Логичното обаче се случи в 27-а минута и той направи 0:1. Пет минути по-късно реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа за нарушаване на Макрецкис против Самюел Акере. Бароан стреля тъкмо за 0:2.

В самия завършек на първата част Пирин се засилва и съумя да изравни. В 44-а минута Виктор Генев засече топката в личната си мрежа след центриране на Вячеслав Велев. В добавеното време на първата част Мартин Смоленски смъкна топката за Макрецкис и той направи 2:2.

Веднага след почивката Бароан прати топката в мрежата на Пирин. Попадението обаче беше анулирано поради засада.

В 64-а минута Макрецкис получи опция да направи поврат за Пирин. Той беше изведен от Бенгюзов на чиста позиция, само че не съумя да вкара. В ответната офанзива Ботев още веднъж поведе. След корнер Мертенс стреля, топката се отби в Дюлгеров и влезе в мрежата.

В 75-а минута Антоан Бароан оформи своя хеттрик – 2:4, и реши крайния излаз.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР