Ботев Пловдив победи Локомотив София с 2:0 на базата в

...
Ботев Пловдив победи Локомотив София с 2:0 на базата в
Коментари Харесай

Ботев Пловдив се завърна в тройката след лесен успех над Локомотив София

Ботев Пловдив победи Локомотив София с 2:0 въз основата в Коматево в последна среща и за двата отбора от постоянния сезон в efbet Лига. Емануел Току даде задатък на "жълто-черните " при започване на дуела, а Джеймс Ето'о удвои в 76-ата минута. По този метод "канарчетата " още веднъж се изкачиха на третата позиция в класирането, изпреварвайки Черно море, до момента в който "столичните железничари остават във втората четворка, която ще се бори за оцеляването си в елита.

В 6-ата минута домакините откриха резултата. Емануел Току се възползва от неточност в изнасянето на топката от гостите и навлезе в наказателното поле, след което невъзмутимо осъществя в левия ъгъл.

В идващите минути "столичните железничари " пробваха да пренесат играта в по-предни позиции, само че "канарчетата " демонстрираха, че могат да бъдат рискови на контраофанзива. В 13-ата минута Мохамед Брахими нахлу в наказателното поле и подаде остро по земя, само че нямаше негов съотборник, който да засече. Въпреки това щеше да бъде отсъдена засада на фланговия футболист.

"Червено-черните " пробваха да застрашат вратата на Георги Аргилашки, само че без триумф. В същото време "канарчетата " ловко се отбраняваха и дебнеха на контраофанзива. В 26-ата минута Октавио насочи отдалечен изстрел, който бе уловен от вратаря на домакините.

В 32-ата минута Владимир Семерджиев получи добра опция за изравнително попадение, само че изстрелът му срещна тялото на проотивник и топката излезе в ъглов удар.

Три минути по-късно Мохамед Брахими стреля с глава, само че едва и Дамян Дамянов улови без проблеми. В заключителните минути на първото полувреме гостите придвижиха играта в предни позиции, само че не съумяха да застраашат вратата на Георги Аргилашки. В тези минути Мики Орачев стреля от отдалеченост, само че доста неопределено.

На почивкатаа треньорът на гостите направи две промени, включвайки в игра Матеус Дуарте и Димитър Митков на мястото на Селсо Рапосо и Владимир Семерджиев.

В 50-ата минута Тодор Неделев стреля рисково от директен свободен удар, само че прати топката над вратата. Три минути по-късно Георги Аргилашки се намеси уверено след атрактивен ножичен удар на Симеон Славчев, който се възползва от центриране на Красимир Милошев.

Постепенно темпото на игра спадна, а в игра за "столичните железничари " се появи Върджил Пинсон на мястото на Илия Димитров. В 69-ата минута Па Конате центрира в наказателното поле, където Емануел Току стреля с глава над вратата.

В 76-ата минута "жълто-черните " се възползваха от нова неточност на гостите при изнасянето на топката. Джеймс Ето'о напредна и нахлу в наказателното, след което осъществя невъзмутимо в мрежата на Дамян Дамянов.

Малко след попадението Георги Аргилашки се намеси уверено след изстрел на Мики Орачев. Седем минути преди края на мача Валентин Николов стреля от отдалеченост, само че право в ръцете на Георги Аргилашки.

До края на дуела "жълто-черните " резервираха задатъка си и завоюваха заслужени три точки.

БОТЕВ ПД - ЛОКО Структурни фондове 2:0

1:0 Емануел Току 6'

2:0 Джеймс Ето'о

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

БОТЕВ ПД: Георги Аргилашки, Роберто Пунчец, Самуел Супрайен, Виктор Генев, Па Конате, Дилан Мертенс, Джеймс Ето»оЕмануел Току, Реда Рабей, Тодор Неделев, Мохамед Брахими

Треньор: Азрудин Валентич

ЛОКО Структурни фондове: Дамян Дамянов, Селсо Рапосо, Йоргос Кацикас, Пламен Крачунов, Мики Орачев, Красимир Милошев, Владимир Семерджиев, Божидае Кацаров, Октавио, Симеон Славчев, Илия Димитров

Треньор: Иван Колев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР