Ботев Пловдив победи Етър с 2:0 в последния мач от

...
Ботев Пловдив победи Етър с 2:0 в последния мач от
Коментари Харесай

Капитанът донесе трета поредна победа на Ботев

Ботев Пловдив победи Етър с 2:0 в последния мач от 17-ия кръг на Първа лига, оповестява dsport.bg. Успехът бе трети следващ за " канарчетата " след тези против Дунав и Левски, а в воин за отбора се трансформира капитанът Лъчезар Балтанов, който означи и двете попадения във вратата на Христо Иванов. В средата на второто полувреме пък треньорът на пловдивчани Ферaрио Спасов бе изпъден, откакто влезе в спречкване със съдийската бригада.

Ботев стартира по-силно мача и още в първите минути сътвори няколко рискови офанзиви макар проливния дъжд, който се изсипа над Коматево. В 9-ата минута Александър Тонев изведе Тодор Неделев в наказателното поле на Етър, само че халфът не съумя да преодолее Христо Иванов с удара си с левия крайник. Етър пробваха на няколко пъти да изненадат противника си, само че нападателите на отбора по този начин и съумяха да сътворят по-сериозно голово състояние.

В 48-ата минута Ботев поведе в резултата. Тодор Неделев центрира прострелно, след неприятно избита от Христо Иванов топка, отбраната на Етър не се намеси добре и тя попадна в Лъчезар Балтанов, който отблизо разстояние не сгреши и означи първия гол за своя отбор. Малко по-късно Артьом Артюнин можеше да изравни, само че ударът му с глава мина над вратата на Янко Георгиев. В 75-ата минута Антонио Вутов можеше да реши всичко в мача, откакто остана очи в очи с Христо Иванов, с помощта на страховит извеждащ пас на Тодор Неделев. Ударът на офанзивния футболист обаче не откри очертанията на вратата. Секунди по-късно Иван Иванов можеше да си означи автогол при опит да почисти топката в корнер. В 76-ата минута, след осъществяването на ъгловия удар, Ботев вкара втори гол. Пиргов игра с глава, топката попадна в Лъчезар Балтанов, който с тяло я вкара в мрежата. Първоначално попадението не бе зачетено от съдийската бригада поради засада. Впоследствие реферите зачетоха гола, само че на повторенията се видя ясно, че Балтанов в действителност е зад защитата на Етър. Докато футболистите на двата отбора се разправяха със съдиите треньорът на пловдивчани Ферарио Спасов бе изпъден поради репликите си към бригадата, ръководеща мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР