Ботев (Пловдив) не успя да разтрогне с доскорошния си треньор

...
Ботев (Пловдив) не успя да разтрогне с доскорошния си треньор
Коментари Харесай

Желко Петрович пак отказа да се договори с Ботев

Ботев (Пловдив) не съумя да разтрогне с досегашния си треньор Желко Петрович и през вчерашния ден. Според информация на “Тема Спорт” той е бил на среща със притежателя Георги Самуилов в Коматево в следобедните часове, само че двете страни по този начин и не са се разбрали за изискванията по развалянето на договора. Петрович има контракт за две години и държи да получи всички хонорари до неговия край. От управлението на Ботев пък са подготвени да му преведат единствено част от заплатите.

Според осведомени твърдият отхвърли на Петрович да направи компромис се дължи на някои мнения на Самуилов. Веднага след провалянето от Ботев (Враца) с 0:3 мощният човек при “канарчтетата” съобщи, че ще изиска оставките на треньора и спортния шеф Адалберт Зафиров. Желко обаче се е засегнал, защото Самуилов не го е предизвестил авансово, а напряко е наредил да се пусне позицията му в формалния уебсайт. Петрович бил сърдит, че е компрометиран от управлението, а в холандските медии също писали за него, с което му се създавал отрицателен имидж.

Ръководството пък се подразнило от думите на Желко, че на тима му е нужна селекция през зимата. Треньорът на няколко пъти натърти, че откакто се привлекат няколко футболисти, Ботев ще наподобява по друг метод. Дори се говореше, че Петрович е имал обезпечен заем на доверие от управлението през есенния дял. Тази спогодба обаче не била спазена. За разлика от треньора спортният шеф Зафиров подаде оставка часове след позицията на Самуилов, публикувана на уеб страницата на Ботев.

Петович върви всеки ден въз основата в Коматево, защото на процедура още се води старши треньор. Не е изключено през днешния ден да има развиване, само че най-малко до през вчерашния ден патовата обстановка се запазваше. Заради неуредиците сред Желко и клуба Ферарио Спасов не може да бъде вписан публично като старши треньор. Не е изключено в идното домакинство против Лудогорец Феро да е със статута на асистент, най-малко по документи. Спасов към този момент направи всекидневен дебют отпред на “жълто-черните” - при 3:1 над Царско село в контрола. efbet Лига 13 кръг, събота 19 октомври  Ботев (Пловдив) 17:30предстои  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР