Ботев Пловдив надигра трудно Хебър с 2:1 като гост в

...
Ботев Пловдив надигра трудно Хебър с 2:1 като гост в
Коментари Харесай

Трудна, но сладка победа за Ботев Пд срещу Хебър

Ботев Пловдив надигра мъчно Хебър с 2:1 като посетител в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Антоан Бароан откри резултата от дузпа в 27-ата минута. Хлеб Бухал изравни в 57-ата минута, а Виктор Генев вкара победното попадение в 80-ата минута.

Първата забавна обстановка в дуела пристигна в 11-ата минута, когато домакините пробваха контраофанзива, само че Хидайет Ханкич внимаваше. Стражът излезе и мазета топката в тъч.

В 21-ата минута Антоан Бароан насочи мощен шут от границата на наказателното поле, само че кълбото прелетя над задачата.

Отговорът на " зелените " не закъсня. Октай Хамдиев комбинира добре с Венсан Марсел, който се озова на съвършена позиция, с цел да открие резултата, само че атакуващият футболист шутира мощно, само че и много неопределено. 

В 27-ата минута Мохамед Брахими бе съборен в наказателното поле от Петър Дебърлиев. Главният арбитър Драгомир Драганов уточни бялата точка. Зад топката застана Антоан Бароан, който невъзмутимо заби следващия си гол в шампионата.

Десет по-късо Елвис Ману подаде към Брахими, който стреля, само че топката бе уловена от вратаря на " зелените ".

Второто полувреме стартира мощно за домакините, още в 47-ата минута Георги Търтов получи късмет да стреля и единствено страхотната реакция на Хидайет Ханкич резервира преднината на " канарчетата ". Само минута по-късно и Венсан Марсел съумя да пробие в наказателното поле на гостите, само че бе спрян сполучливо от бранител на Ботев.

Домакините продължиха да играят по-добре, а в 57-ата минута Бухал получи страховит пас от Божуркин, който навлезе в наказателното поле на Ботев. Футболистът на домакините не се замисли и стреля около Хидайет Ханкич - 1:1.

Хебър още веднъж погледна към гола в 62-ата минута, когато след хубаво центриране в наказателното поле съвсем стигна до Венсан Марсел, който бе покрай това да стреля с глава, само че не съумя да уцели кълбо.

Ботев Пловдив уцели 3 греди в границите на 2 минути. Първо в 67-ата минута Ботев направи страхотна офанзива, а Брахими бе изведен на чиста позиция. Той стреля около вратаря, само че топката срещна гредата. Елвис Ману опита да добави, само че топката още веднъж срещна гредата, този път напречната. Секунди по-късно Николай Минков получи добър пас на далечната греда, само че той не съумя да прати топката в опразнената врата.

В 80-ата минута Ботев Пловдив удари Хебър. Първо Роеи Херман нахлу в наказателното поле на домакините, само че бе спрян. Последва корнер, а след страхотното осъществяване на ъгловия удар, топката бе сервирана на главата на Виктор Генев, който не елементарни на Дебърлиев и Хебър. Ботев Пловдив още веднъж са напред в резултата.

Единственото по-опасно състояние преди края на срещата бе на сметката на Есеола от Хебър, който си опита шанса от далечна отдалеченост с мощен удар, който обаче мина над вратата.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР