Ботев Пловдив е първият полуфиналист за Купата на България. Канарчетата“

...
Ботев Пловдив е първият полуфиналист за Купата на България. Канарчетата“
Коментари Харесай

Първият полуфиналист за Купата на България е ясен

Ботев Пловдив е първият полуфиналист за Купата на България. „ Канарчетата “ победиха коривя Спартак Варна с 2:1. Самюел Акере бе с основна роля за успеха на тима на Душан Керкез, откакто означи първия гол и асистира за втория, който бе дело на Ивелин Попов. Ахмед Ахмедов върна едно попадение за “соколите ” в 87-ата минута, само че то не бе задоволително за отбора на Росен Кирилов.

Срещата стартира с дейна игра на футболистите на Ботев Пловдив. Отборът на Душан Керкез насочи няколко удара посредством Ехидже Укаки и Антоан Конте, само че те не заплашиха вратата на Георги Георгиев. В 22-ата минута Ботев Пловдив поведе в резултата. Самюел Акере получи топката на десния фланг, влезе във вътрешността, откакто се оправи с Велислав Боев, и стреля с левия крайник от границата на пеналтерията. Георги Георгиев докосна топката, само че тя влетя в мрежата. Вратарят на гостите несъмнено можеше да се намеси по-добре в обстановката.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Botev Plovdiv Football Club (@botevplovdiv)

След това в 72-ата минута домакините стигнаха до втори гол. Самюел Акере напредна по десния фланг и преодоля Боев. Той подаде по земя към Ивелин Попов, който бе на точката за осъществяване на дузпа. Капитанът на Ботев овладя топката и с акуратен удар не остави шансове на Георгиев.

Малко преди края Спартак Варна върна едно попадение и направи забавни последните минути в мача. Мехмед Сабри насочи хубаво центриране в пеналтерията, където Ахмед Ахмедов изпревари Игонен, с цел да понижи резултата. До края не се случи нищо забавно и по този начин жълто-черните станаха първия полуфиналист за тазгодишното издание на купата на страната ни.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР