Ботев Пловдив е договорил хърватски атакуващ полузащитник. По трансфера се

...
Ботев Пловдив е договорил хърватски атакуващ полузащитник. По трансфера се
Коментари Харесай

Ботев договори хърватски халф от Албания

Ботев Пловдив е договорил хърватски атакуващ полузащитник. По прехвърлянето се работи към този момент 2 седмици, когато стана ясно, че Васил Шопов си потегля.

Колегите от PlovdivDerby.com разкриват, че става въпрос за 23-годишния хърватин Марко Перван. Атакуващият халф се подвизава на позицията зад нападателя, като играе с десен крайник. Той е висок 1.80 м. и е оценен от трансфермаркет на 400 000 евро.

Футболистът е с настоящ договор с албанския Скендербеу. Договорът му с сегашния му отбор изтича през лятото на 2022-а година. За да привлекат играча в редиците си жълто-черните са влезнали в договаряния с албанците и са се договорили те да трансферират правата на играча на Ботев Пд, като си запазят 30% от предстоящ трансфер.

Перван ще се трансформира в четвъртия футболист на канарчетата, който е притеглен по сходен метод. Пионер бе Тодор Неделев, от който Майнц също държи 30%. Същото е ситуацията и с Антонио Вутов, както и с последния притеглен бразилец Тайлон, за който Ботев Пд си поделиха правата с мениджърска организация.

Утре Марко Перван идва под тепетата, където ще се проведат финалните диалози по неговия договор. Футболистът и жълто-черният клуб към този момент имат джука сделка по параметрите на контракта и се смята, че утрешното сключване е единствено условност.

В кариерата си хърватинът е минал през отборите на РНК Сплит, Имотски, Шибеник, Цибалия и Осиек.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР