Ботев (Пд) превъзмогна тежката седмица, през която тимът беше епицентър

...
Ботев (Пд) превъзмогна тежката седмица, през която тимът беше епицентър
Коментари Харесай

Ботев удари Левски

Ботев (Пд) превъзмогна тежката седмица, през която отборът беше епицентър на съществено напрежение и кавги. Селекцията на Ферарио Спасов показва готовност във допустимо най-хубавия миг и завоюва дербито с Левски на Коматево с 2:1. В воин за " канарите " се трансформира нападателят Атанас Илиев, който осъществя и двете попадения в мрежата на Николай Михайлов.

За гостите от дузпа се разписа Борислав Цонев, само че това се оказа извънредно незадоволително най-малко за точката. Изобщо вечерта на вековниците в Коматево не бе по никакъв начин прелестно. Освен провалянето, тежки травми получиха Радослав Цонев и Матео Стаматов. Като за похлупак, враждуващи почитатели на Левски си спретнаха всеобщ пердах в бранша за посетители, който приключи с голям брой арести.

Победата изкачи Ботев (Пд) до 11-ото място във краткотрайното класиране. Левски е шести.

Въпреки тежката седмица, футболистите на Ботев стартираха дербито с пределна мотивация. Нещо повече, гол в мрежата на Ники Михайлов можеше да има още в 38-ата секунда. Тогава Ивайло Найденов проспа отдалечен пас към Филип Филипов. Нисичкият защитник обаче не съумя да означи след изстрел с глава.

Селекцията на Ферарио Спасов усети, че " слабото звено " в редиците на техния конкурент е Ивайло Найденов и за повторно се възползваха от неговата заплеснатост. В петата минута Цикарски избяга от опеката на " синия " младеж и единствено това, че не съумя да отиграе с глава, ненапълно избави вековниците от попадение.

Левски внесе доста заплаха пред пловдивската врата още с първата си офанзива в мача. Паулиньо показва скоростна техника, след което насочи мощен шут, спрял се в ръцете на Виктор Генев. Моментално гостите желаеха дузпа, само че реферът Георги Димитров счете, че няма задоволително съображение да отсъди углавен удар.

Събитията в този дуел нямаха край. В 9-ата минута огромен проблем връхлетя треньорския щаб на Левски. Радослав Цонев получи контузия в коляното и се наложи да бъде сменен наложително от французина Тома Даске.

Ботев въпреки всичко се възползва от следващата добра обстановка и резултатът разумно бе открит от Атанас Илиев в 14-ата минута. Тодор Неделев комбинира добре с Мите Цикарски, който напредна през центъра и пусна отличен извеждащ пас за Атанас Илиев. Нападателят избяга ловко от Живко Атанасов и самичък против Михайлов не сбърка за 1:0! Всичко това се случи, до момента в който в бранша за посетители имаше зрелищен пердах сред почитатели на " сините ", което ненапълно разсея и техните любимци, играещи на футболния терен.

И до момента в който софиянци свикнат с ролята си на изоставащи, доста скоро Ботев ги респектира с още едно попадение. Матео Стаматов сбърка с построяването на левскарска офанзива. От това се възползва Славчо Шоколаров, който насочи акуратен до милиметър пас за Атанас Илиев. Този път таранът се оказа енигматичен ребус за Алекс Петков и с мощен шут остави Михайлов без опция за съответна интервенция.

За благополучие на своите биещи се поддръжници, Левски съумя бързо да върне едно попадение. В 26-ата минута Борислав Цонев показва добра техника на дребен периметър и навлезе в наказателното поле на Ботев. Въпросният бе побутнат леко откъм гърба от Филип Филипов и този път съдията Димитров реши, че би трябвало да отсъди дузпа. Потърпевшият се нагърби с виновната задача и прати Аргилашки в противоположния ъгъл.

Постепенно самочувствието на гостите набъбна, а това усили и офанзивните събития пред вратата на пловдивския конкурент. В 35-ата минута стражът Аргилашки избави акробатично след удар от фаул на Боби Цонев, а при последвалия корнер бе на точното място след ориентиране с глава от Тома Даске.

Найджъл Робърта опитва да възвърне паритета малко преди почивката. В даденото продължение, нидерландецът получи остра топка от Насиру Мохамед, само че избра да отиграва прекомерно мъчно и ударът му мина високо над горната греда.

По-силно начало на втората част несъмнено бе за " канарите ". Възпитаниците на Ферарио Спасов няколко пъти внесоха съществено напрежение в полето на Левски, само че бранителите на " сините " удържаха на сериозните тествания.

Найджъл Робърта потърси топката на първа греда при центриране от корнер и беше доста покрай това да означи в 55-ата минута. Изстрелът му с глава обаче мина на сантиметри от десния непряк дирек на Аргилашки. Борислав Цонев опита шанса си от директен свободен удар в 62-ата минута. Изпълнението на Близнака си заслужаваше, само че и точната интервенция на Георги Аргилашки също!

Много малко не доближи на домакините за това да завършат своята офанзива по голов метод в 68-ата минута. Работов и Джонатан комбинираха ловко вдясно, след което единствено намесата на Живко Атанасов възпря от това топката да доближи до дебнещия Атанас Илиев.

Втора насилствена промяна трябваше да прави Георги Тодоров в редиците на Левски. 20 минути преди края, Матео Стаматов се приземи неприятно на дясното си коляно и това докара до неприятна негова травма. Така на терена се появи Орлин Старокин.

Финалният напън на Левски не беше изключително впечатляващ, само че въпреки всичко докара до преференциална опция за равнене в 88-ата минута. Стивън Петков смъкна с гърди за Стайн Спиерингс, който шутира мощно от границата на наказателното поле. Аргилашки обаче още веднъж бе задоволително постоянен.

На 3 октомври Левски приема на собствен терен коравия отбор на Ботев (Враца). Ботев (Пд) гостува на ФК ЦСКА 1948.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР