Ботев (Пд) победи Левски с 1:0 в Коматево и свали

...
Ботев (Пд) победи Левски с 1:0 в Коматево и свали
Коментари Харесай

"Ботев" свали "Левски" от второто място в първенството

" Ботев " (Пд) победи " Левски " с 1:0 в Коматево и смъкна " сините " от второто място в шампионата, правейки услуга на градския си противник " Локомотив " (Пд). Единствения гол в мача от XVI кръг на Ефбет лига означи Александър Тонев в 47-ата мин. За юношата на ЦСКА това беше първи гол с жълто-черния екип и въобще първи от 7 май 2017 година, когато се разписа за " Кротоне " в италианската Серия А. След това националът получи тежка травма и дълго време беше отвън терените.

" Победата не би трябвало да ни превъзбужда, само че успехите над водещите тимове дават самочувствие на футболистите, почитателите, управлението - разяснява треньорът на пловдивчани Ферарио Спасов. - Всичко, което става, е с помощта на труда на играчите в тренировките, те се мъчат да повярват на тактическите условия, които имаме към тях. "

За " Левски " загубата е общо трета от началото на шампионата и постави завършек на серия от три поредни победи.

" За мен главната причина си е в нас - уточни наставникът Петър Хубчев. - Това, с което бяхме мощни, през днешния ден го нямаше. Започнахме доста нерешително и дадохме криле на противника. Не знам по кое време ще се завърнат контузените, никой не го знае. Надявам се в паузата да се завърнат всички. Няма да вървим на лагер и да играем контролни срещи тъкмо заради тази причина - че имаме доста контузени. "

Часове преди дуела стотици почитатели на " Ботев " се събраха пред строителната площадка на клубния ст. " Христо Бтев " и блокираха придвижването по бул. " Източен " с песни " Искаме си Колежа ". Събирането беше спокойно, само че ентусиастите предизвестиха, че в случай че не им бъде обърнато внимание, идващия път дейностите им ще прераснат в митинг.

Недоволството на " жълто-черните " последователи бе предизвикано в средата на предходната седмица, когато стана ясно, че стадионът скоро няма да бъде приключен макар дадените преди два месеца шумни обещания, в това число от премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР