Ботев Пд настоява пред БФС четирима рефери да не свирят

...
Ботев Пд настоява пред БФС четирима рефери да не свирят
Коментари Харесай

Ботев Пд настоява за забрана на рефери

Ботев Пд упорства пред БФС четирима рефери да не свирят до края на сезона мачове на тима. " Канарите " бяха ощетени при следващите гостувания на Левски и Лудогорец, които изгубиха с по 0:1, като и в двете срещи не им бяха зачетени голове.  
" Настояваме реферите Станимир Тренчев, Васимир Ел-Хатиб, Иво Андреев и Георги Димитров да бъдат отстранени от мачовете на Ботев до края на този сезон. Клубът чака публична позиция на БФС и отговор на нашите апели ", написа в изказването на " канарите ", оповестено на клубния уебсайт.
" ПФК Ботев Пловдив няма подозрения, че главните правила и протоколи за потребление на системата ВАР в българското състезание са нарушени и не дават отговор на стандартите на ФИФА.
Първият принцип за подкрепяне на рефера е: единствено при положение на " ясна и явна неточност " или " сериозен пропуснат случай ", което беше нарушено.
Нашият клуб насочи публично искане за инспекция на БФС за съблюдаване на протокола на IFAB и сходството на рефера на БФС със стандартите на процедурата по лицензиране.
Системните неточности в формалните мачове демонстрират нарушаване на условията на програмата за утвърждение на ФИФА ", означиха от клуба.
В мача против първенеца Лудогорец тяхно попадение още в първите секунди бе анулирано след обзор на арбитъра посредством ВАР. Веднага след началния сигнал Елвис Ману открадна топката от Мануел Шоу и изведе на чиста позиция Мохамед Брахими, който преодоля вратаря Серджио Падт. Съдията Иво Андреев обаче прегледа обстановката и реши, че играчът на Ботев е направил нарушаване при отнемането на топката от халфа на " орлите " и голът бе анулиран.
Домакините откриха след композиция сред Аслак декор Витри и Бърнард Текпетей, приключена от Якуб Пиотровски (65).
Десетина минути преди края Дилан Мертенс разруши носа на Пиотровски при единоборство, само че съдията не посмя да покаже картон на " канарчето " и да го изгони.
С триумфа Лудогорец се изкачи втори с 32 т. и мач по-малко от ЦСКА, който е на върха с 34.
Ботев Пд остава 10-и с 13 т., като изостава на 12 от първата шестица.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР