Ботев (Нови пазар) стартира с победа 2:0 новото първенство в

...
Ботев (Нови пазар) стартира с победа 2:0 новото първенство в
Коментари Харесай

Ботев с победа на старта над Хитрино

Ботев (Нови пазар) започва с победа 2:0 новото състезание в Трета лига – Североизточна аматьорска футболна група. Възпитаниците на Радостин Димов взеха скъпа победа в районно дерби над другия участник в групата от Шуменска област отбор на Хитрино. Головете осъществиха Кирил Радев и едвам влезлия в игра Ерхан Чете през втората част на мача.

Първото полувреме на градския стадион в Нови пазар не изобилстваше от положения пред двете порти. Новопазарци и хитринчани се вкопчиха в здрава борба най-вече в центъра на терена, само че гол и по този начин не падаше. След почивката футболистите на Ботев (Нови пазар) владееха повече играта и в 54-ата мин. Кирил Радев от близо 35 метра изненада вратаря на гостите Румен Стоянов реализирайки за 1:0. Това подвигна самочувствието на новопазарци и в идващите минути те посредством Калоян Калчев и Кирил Радев можеха да затвърдят прибързано успеха.

Свои шансове до края на мача имаха и гостите от Хитрино, само че Христо Александров от рамките на наказателното поле не можа да откри очертанията на вратата откакто беше отстранил и вратаря Тодор Тодоров. На два пъти центриранията на Ивелин Василев профучаха около гредите зад вратаря на домакините. В 84-ата мин. едвам влезлия в игра Ерхан Чете вкара нов гол за 2:0 и с това утвърди успеха на домакините при започване на шампионата.

В последните минути за оборване решенията на основния арбитър Красен Георгиев от Варна Боян Николов (Хитрино) получи втори жълт картон и напусна игралното поле. В другояче правилния мач съдийската бригада сподели 7 жълти картони и 1 червен. В средата на втората част Деян Йорданов (Ботев-Нп) се контузи в единоборство с Мустафа Мустафа (Хитрино) и беше откаран в Новопазарската болница.

В идващия втори кръг Ботев (Нови пазар) гостува на Калиакра (Каварна), до момента в който Хитрино приема вкъщи Бенковски (Бяла).

Салим САЛИХ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР