Бостън Селтикс изравни общия резултат във финалната серия в Източната

...
Бостън Селтикс изравни общия резултат във финалната серия в Източната
Коментари Харесай

Бостън съсече Маями и изравни серията

Бостън Селтикс изравни общия резултат във финалната серия в Източната конференция на НБА, откакто завоюва вкъщи си четвъртия мач против Маями със 102:82. Джейсън Тейтъм вкара 31 точки за триумфа на домакините, а също по този начин имаше и значим принос за ранния задатък на своя отбор от 26:4 точки.

Гостите от Маями стартираха ужасяващо и в 15 от първите си 16 изстрела към коша не съумяха да осъществят, само че в третата среща обърнаха развоя на мача и завоюваха. Сега им следва ново домакинство в петия мач от конфликта в сряда в вечерта.

Пейтън Причърд вкара 14 точки за Селтикс, Дерик Уайт добави 13, както и 8 битки и 6 асистенции. Робърт Уилямс пък приключи мача с 12 пункта и 9 битки.

Мачът се разви още по-добре за домакините през втората четвърт, когато в един миг водеха с 27 точки, а в третата – с 32.

За Маями Виктор Оладипо беше най-точен с 23 точки. Но техните титуляри по този начин и останаха до края на мача – с невисок % на успеваемост. Джими Бътлър завърши с 6 точки, Кайл Лаури с 3, Пи Джей Тъкър и Макс Стрърс без точки, Бад Адебайо – 9.

Селтикс играха без най-хубавия си в играта в отбрана Маркъс Смарт, който получи контузия на глезена в мач номер 3 от серията и в този момент очакванията са най-малко да седне на пейката в петата среща. Също с контузия от третия мач – разтежение в аддукторите има и Тайлър Херо от Маями. На мястото на Смарт започва Уайт, който даде отличния старт от 8:0 при започване на мача. Разликата продължи да се усилва до 18:1, когато Маями направи 14-ия си несполучлив изстрел в мача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР