Бостън Селтикс е новият шампион в Източната конференция в НБА.

...
Бостън Селтикс е новият шампион в Източната конференция в НБА.
Коментари Харесай

След 12 години: Бостън Селтикс отново е на върха на Изток!

Бостън Селтикс е новият първенец в Източната конференция в НБА. Детелините победиха Маями Хийт със 100:96 и по този начин завоюваха финалния плейоф на Изток с 4:3 триумфа.

В " American Airlines Arena " във Флорида гостите от Бостън започнаха извънредно стимулирани и завоюваха първата част с 32:17. Ротацията на Ерик Сполстра обаче не се тормози и стопи разликата до 6 точки на полувремето. През последните две елементи на мача Маями опита да обърне мача, само че безрезултатно и след последната сирена хората на Айм Удока ликуваха.

Това е първа купа в Източната конференция за Бостън от 2010 година, когато бе надвит Орландо Маджик.

Най-резултатен за Селтикс бе звездата на отбора Джейсън Тейтъм, който за 46 минути в игра вкара 26 точки и добави 10 битки и 6 асистенции. Маркус Смарт и Джейлън Браун също бяха на равнище, като първият записа 24 точки, 9 битки и 5 асистенции за 41 минути на паркета, а Браун приключи с 24 точки и по 6 битки и асистенции.

От другата страна Джими Бътлър вкара 35 точки, към които добави 9 битки и 1 асистенция, а Бам Адебайо се регистрира с дабъл-дабъл за 46 минути на паркета - 25 точки, 11 битки и 4 асистенции. В последна сметка те се оказаха незадоволителни за Маями да стигне до разногласието за купата в НБА за пръв път след 2020 година, когато отборът загуби от Лос Анджелис Лейкърс.

Така в разногласието за трофея представител на Източната конференция ще бъде Бостън Селтикс, който ще се изправи против Голдън Стейт Уориърс. Първият мач от финалната серия сред двата тима ще бъде в петък (3 юни), като хазаин ще бъде Голдън Стейт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР