Бостън Ред Сокс резервира титлата в Източната дивизия на Американската

...
Бостън Ред Сокс резервира титлата в Източната дивизия на Американската
Коментари Харесай

Бостън разчисти НЙ Янкис и предреши битката на Изток

Бостън Ред Сокс резервира купата в Източната дивизия на Американската лига съвсем два месеца преди края на постоянния сезон в МЛБ. Рано тази заран " алените чорапи " шокираха Ню Йорк Янкис с поврат от 1:4 в 9-ия ининг до 5:4 в 10-ия и разчистиха с 4-0 домакинската серия против безконечния противник и единствен съперник за първото място тази година.

Двубоят на ст. " Фенуей Парк " отиваше към почетен триумф на " янките " в четворния комплект. Гостите от Бронкс имаха задатък от 3 точки и 2 аута в последната си отбрана, а на възвишението беше страховитият клоузър Аролдис Чапман. Само че този път кубинецът не беше в нормалния си темп и пропусна да резервира успеха на своите за първи път от 4 май.



Чапман (BS 2) хвърли 2 страйкаута, само че в това време изпълни базите с три разходки. Тогава Джей Ди Мартинес удари индивидуален шлагер с 2 RBI и сви пасива на домакините до най-малко. В идната обстановка мачът можеше да свърши, само че третият бейзмен на нюйоркчани Мигел Андухар хвърли неприятно топката към първа при удар по земя на Ксандер Богартс и това разреши на пинч-рънера Джаки Брадли-младши да означи от втора база изравнителната точка.

В спомагателния ининг Мат Барнс (W 4-3) създаде съвършена отбрана за Ред Сокс, след което топката за Янкис пое Джонатан Холдър (L 1-3). Той направи два бързи аута, само че след това даде индивидуален шлагер на Санди Леон, който напредна до втора при последвал уайлд пич. Това принуди Холдър да пусне умишлена база за боли на Муки Бетс, единствено че пристигналият на ред Андрю Бенинтенди изпрати RBI-сингъл в центъра и отвори надвит кулоар пред пинч-рънера Тони Ренда.



" Ние в никакъв случай не се предаваме – показа героят Бенинтенди. – Изоставахме с три точки в 9-ия, имахме два аута против един от най-хубавите клоузъри в играта. Но мачът продължава 27 аута, а от време на време и повече. Все отново е едвам началото на август и има да се изиграе още доста бейзбол. "

След четвъртата си поредна победа – която донесе общо пета поредна загуба за противника, Бостън (79-34) към този момент има задатък от 9 мача и половина пред Ню Йорк (68-42) в преследването на Изток. За Ред Сокс това е първа победа с 4-0 в серия против Янкис от 1970 година и първа, когато съперникът е имал най-малко 30 мача над коефициент.500 първоначално й, след 1939 година



Бостън Ред Сокс - Ню Йорк Янкис 5:4 (10 ининга)
ст. " Фенуей Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 R
H
E
НЙ ЯНКИС
0
0
0
0
0
0
4
0
0
0 4
6
2
БОСТЪН
0
0
0
0
1
0
0
0
3
1 5
10
1

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 5 АВГУСТ:

Американска лига

Кливланд Индиънс - Лос Анджелис Ейнджълс 4:3
Тампа Бей Рейс - Чикаго Уайт Сокс 7:8
Минесота Туинс - Канзас Сити Роялс 6:5
Тексас Рейнджърс - Балтимор Ориолс 6:9
Оукланд Атлетикс - Детройт Тайгърс 6:0
Сиатъл Маринърс - Торонто Блу Джейс 6:3

Национална лига

Ню Йорк Метс - Атланта Брейвс 4:5 (10 ининга)
Питсбърг Пайрътс - Сейнт Луис Кардиналс 1:2
Филаделфия Филис - Маями Марлинс 5:3
Вашингтон Нешънълс - Синсинати Редс 2:1
Милуоки Бруърс - Колорадо Рокис 4:5 (11 ининга)
Чикаго Къбс - Сан Диего Падрес 6:10
Аризона Дайъмъндбекс - Сан Франциско Джайънтс 2:3

Интерлига

Лос Анджелис Доджърс - Хюстън Астрос 3:2

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР